CURS DE PREPARACIÓ D'OPOSICIONS TEMARI GENERAL 2021 MÒDUL II ( DRET CONSTITUCIONAL I ORGANITZACIÓ ADMINISTRATIVA, DRET AUTONÒMIC,IGUALTAT)

06.04.2021
                                                                  
 
 
 L'any 2021 la formació en temari general d'oposicions es divideix en dos mòduls que poden cursar-se junts o per separat.

Mòdul I: Dret administratiu i ocupació pública

Mòdul II: Dret constitucional i organització administrativa, dret autonòmic, Igualtat.

El mòdul I s'ha cursat entre gener i març i el mòdul II obri ara la seua matrícula, aquelles persones que hagen cursat el mòdul I tindran prioritat d'inscripció en el mòdul II.



Mòdul II: Dret constitucional i organització administrativa, dret autonòmic, Igualtat.

Inici del curs: 21-04-2021
Finalització del curs: 21-07-2021
Núm. d'hores lectives: 42 h. (12 sessions de 3,30h)
Horari: de 16,30h a 20h
Distribució: 12 Classes setmanals.
Calendari:
-          21 i 28 d'Abril, dimecres

-          5 de maig, dimecres

-          11 de maig, dimarts

-          18 de maig, dimarts.

-          25 de maig, dimarts

-          8 de juny, dimarts

-          16 de juny, dimecres

-          30 de juny, dimecres

-          7 de Juliol, dimecres

-          14 de Juliol, dimecres

-           21 de juliol, dimecres

   

Modalitat: Online, a través de webinar en streaming directe (No hi haurà possibilitat d'accés en diferit, al no ser gravades les sessions)
ADVERTIMENT: A afectes de la verificació de l'assistència a cadascuna de les sessions per part del Col·legi de Treball Social d'Alacant, serà estrictament necessari mantenir activada la webcam de l'usuari durant la totalitat de la jornada.


PROFESSORES:

Mª ANGELES MORAGA GARCIA : Llicenciada en Dret. Professora Associada del Departament d'Estudis Jurídics de l'Estat (Àrea de Dret Constitucional) de la Universitat d'Alacant.

PALOMA CASCALES BERNABEU:  Llicenciada en Dret. Professora Associada de la Universitat d'Alacant, Facultat de Dret. Adscrita al
Departament d'Estudis Jurídics de l'Estat. Àrea de Dret Constitucional.



METODOLOGIA

Curs compost per classes de tres hores i mitja de duració cada sessió.



OBJECTIUS DE L'ACCIÓ FORMATIVA 

Preparació a els/as alumnes/as de la part general que se'ls presentarà en qualsevol procés selectiu (oposició) de les Administracions Públiques a places convocades per a Treballadors socials (Cos superior de gestió en acció social).



DRET CONSTITUCIONAL I ORGANITZACIÓ ADMINISTRATIVA



1. La Constitució Espanyola de 1978. Característiques, estructura i reforma. Els principis constitucionals. Els drets fonamentals i les llibertats públiques. Garantia i suspensió.

2. La Corona: La seua regulació en la Constitució espanyola. Les Corts Generals. Les Cambres: composició, organització i funcions. Especialment la funció legislativa. El Govern i l'Administració Pública: regulació constitucional. Relacions entre el Govern i les Corts Generals. El Poder Judicial. La regulació constitucional de la justícia. El Consell General del Poder Judicial. Composició i funcions. El Tribunal Constitucional. Naturalesa, composició i competències.

3. L'organització territorial de l'Estat. L'Administració Local. Les Comunitats Autònomes.



DRET AUTONÒMIC

1. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana. Qüestions Generals.

2. Institucions de la Generalitat Valenciana: Les Corts, el President o Presidenta de la Generalitat, el Consell. Relacions entre el Consell i les Corts. Altres institucions consultives i de control.

3. Govern i Administració. Els consellers o conselleres. Estatut Personal. L'Administració Pública de la Generalitat. Organització, competència i estructura. Organització territorial de les conselleries. L'Administració institucional de la Generalitat. Responsabilitat dels membres del Consell i de l'Administració Pública de la Generalitat.

4. La llei 1/2015, de 6 de febrer de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Instrumental i de Subvencions: àmbit d'aplicació i hisenda pública de la Generalitat. Els pressupostos de la Generalitat.



 IGUALTAT

Anàlisi de les normes vigents. Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes. Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere. Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la igualtat de dones i homes.



MATRÍCULA:

Col·legiat/a en actiu: 210€

OPCIÓ A--DESCOMPTE DEL 50%:  105€

a.- Col·legiat/a  en desocupació que no perceben prestació per desocupació.

B.- Col·legiat/a en desocupació que perceben una prestació per desocupació igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment.

c.- Col·legiat/a en actiu que perceben un salari igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment.

 

OPCIÓ B--DESCOMPTE DEL 25%:  158€

1-Per a col·legiats/as en actiu que perceben un salari entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment.

2- Per a col·legiats/as en desocupació que perceben una prestació per desocupació entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment.

 

COL·LEGIATS D'ALTRES PROFESSIONS : 275€



Nota:

Les persones col·legiades en altres col·legis professionals de treball social, tindran dret a les mateixes condicions de cost del curs sempre que adjunten justificant del seu col·legi de referència de trobar-se al corrent de quotes, sempre que siguen admeses després de realitzar la preinscripció.
Els/as professionals col·legiats/as d'altres professions, hauran de justificar estar col·legiats i al corrent de quotes en el seu col·legi corresponent.


MATRÍCULA: L'11 d'abril finalitzarà el període de preinscripció, després de la mateixa s'anirà confirmant l'admissió als inscrits segons les places existents i els criteris d'admissió. les persones admeses hauran de formalitzar la matrícula i realitzar el pagament una vegada reben el correu d'admissió. 

IMPORTANT: No s'ha de realitzar el pagament fins no rebre la confirmació de plaça per part del col·legi.



Prioritat d'inscripció:

1r Alumnes/as que estiguen cursant el CURS DE PREPARACIÓ D'OPOSICIONS TEMARI GENERAL 2021 MÒDUL I.

2n Col·legiats/as en el Col·legi d'Alacant al corrent de quotes.

3ºCol·legiats en altres col·legis professionals de Treball Social al corrent de quotes.
 
4º altres professionals col·legiats/as.

L'alumne/a ha de tenir en compte que aquest tipus de cursos són de preparació per a les proves, no són cursos d'especialització ni es cursen per a obtenir mèrits i per tant no tenen per què ser baremables en convocatòries d'ocupació pública, per això el col·legi no emetrà certificats de les mateixos.



Per a qualsevol consulta hauràs de dirigir-te al correu: alicante@cotsalacant.es o al telèfon de formació 609589873.



FORMULARI DE PREINSCRIPCIÓ



 Normes de devolució de cursos anul·lats pels inscrits:

Fins a quatre dies abans, devolució íntegra de l'import del curs.

Després del quart dia fins al mateix dia del curs se'ls retornarà el 30% de l'import d'aquest.

Només s'acceptaran devolucions per malaltia o treball degudament justificats o defunció familiar. 
 
 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...Compartir en Facebook Compartir en Twitter Compartir en Linkedin

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info