CURS DE PREPARACIÓ D'OPOSICIONS : RESOLUCIÓ DE SUPÒSITS PRÀCTICS 2021

06.04.2021
                                                                         
 
 
Dates i horaris del curs: 6, 13, 20 i 27 de maig i 3 de juny (dijous) de 17.00 a 21.00 h   
HORES LECTIVES: 20H
Modalitat: virtual a través de la plataforma **webex


METODOLOGIA

20h: 5 sessions de 4 hores

Modalitat: Online, a través de webinar en streaming directe (No hi haurà possibilitat d'accés en diferit, al no ser gravades les sessions)

ADVERTIMENT: A afectes de la verificació de l'assistència a cadascuna de les sessions per part del Col·legi de Treball Social d'Alacant, serà estrictament necessari mantenir activada la webcam de l'usuari durant la totalitat de la jornada.



TERMINI DE MATRÍCULA: Fins al 27 d'abril a les 14h



PROFESSOR:

MANUEL A. MARTÍNEZ SÁNCHEZ, COL·LEGIAT Núm. 765

FUNCIONARI DE CARRERA DES DE L'ANY 2010. TREBALLADOR SOCIAL DE SERVEIS SOCIALS GENERALS. AJUNTAMENT D'ALACANT. UNITAT D'EMERGÈNCIA I INCLUSIÓ SOCIAL DEL CENTRE SOCIAL 4. EXPERIÈNCIA PRÈVIA DE 12 ANYS EN ENTITATS DEL TERCER SECTOR (VIH/SIDA, ADDICCIONS, MINORIES ÈTNIQUES, PERSONES MIGRADES, PARKINSON).



OBJECTIUS:

Dotar als participants d'un cos teòric i metodologia a aplicar en la resolució de casos pràctics
Proporcionar un esquema o disseny d'intervenció del TS en els supòsits pràctics
Adquirir entrenament en la resolució de casos pràctics


CONTINGUTS


6 de maig

Metodologia per a abordar la resolució de supòsits pràctics. Orientacions bàsiques. Procés i contingut. Modalitats. Tipologia de clients i demandes en nivells individual i familiar. El diagnòstic social: nivells d'aproximació i categories de contingut. Planificació: Àrees d'intervenció i formulació d'objectius. Comparativa d'esquemes operatius per autors

13 de maig

Intervenció amb famílies. Famílies multiproblemáticas: característiques i objectius. Desprotecció de menors: Risc o desemparament, aqueixa és la qüestió. Factors de risc i objectius d'intervenció. Resolució de supòsits pràctics de desenvolupament i guiat per preguntes. L'entrevista en Treball Social.

20 de maig

El paradigma de l'exclusió social. Dimensions i indicadors d'exclusió. Trajectòries. Conceptes de pobresa. Objectius de l'acompanyament social i la gestió de casos. Supòsits pràctics sobre exclusió social.

27 de maig

Qui depèn de qui? Àrees d'intervenció. Incompatibilitats de serveis i prestacions en el SPAAD. Objectius. Recursos. Cuidadors i projecte vital. Supòsit pràctic en matèria d'atenció a la dependència. L'informe social.

3 de juny

Enfocaments comunitaris en supòsits pràctics. Elements bàsics de la comunitat. La lògica pla- programa-projecte. Determinació dels nivells i les metodologies d'intervenció. Tipologia d'intervencions comunitàries. Teixint xarxes en contextos d'emergència social. Resolució de supòsits.



CARACTERÍSTIQUES DEL CURS

Aquesta acció formativa té la singularitat de combinar elements teòrics amb el treball a l'aula virtual, eminentment pràctic, amb metodologies participatives de grup xicotet i grup gran.

L'alumnat ha d'assumir una actitud de disponibilitat a aquesta participació, ja que s'abordarà amb una perspectiva construccionista, en una relació d'absoluta simetria i tractant a cada moment de promoure totes les potencialitats individuals i grupals.

L'alumne/a ha de tenir en compte que aquest tipus de cursos són de preparació per a les proves, no són cursos d'especialització ni es cursen per a obtenir mèrits i per tant no tenen per què ser baremables en convocatòries d'ocupació pública, per això el col·legi no emetrà certificats de les mateixos.
 
MATRÍCULA:

Col·legiat/a en actiu: 100€

OPCIÓ A--DESCOMPTE DEL 50%:   50€

a.- Col·legiat/a en desocupació que no perceben prestació per desocupació.

b.- Col·legiat/a  en desocupació que perceben una prestació per desocupació igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment.

c.- Col·legiat/a en actiu que perceben un salari igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment .



OPCIÓ B--DESCOMPTE DEL 25%:   75€

1-Per a col·legiats/as en actiu que perceben un salari entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment.

2- Per a col·legiats/as  en desocupació que perceben una prestació per desocupació entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment .



Nota:

Les persones col·legiades en altres col·legis professionals de treball social, tindran dret a les mateixes condicions de cost del curs sempre que adjunten justificant del seu col·legi de referència de trobar-se al corrent de quotes, sempre que siguen admeses després de realitzar la preinscripció.


FORMULARI DE MATRÍCULA ( NOMÉS PER A PERSONES COL·LEGIADES)

FORMULARI DE PREINSCRIPCIÓ"(NOMÉS PER A PERSONES COL·LEGIADES EN ALTRES COL·LEGIS PROFESSIONALS)



Per a qualsevol consulta  hauràs de dirigir-te al correu: formacion@cotsalacant.es  o al telèfon 965214763 en els següents horaris:

De dilluns a dijous de 10,00h a 14,00h h.



Prioritat d'inscripció:

1r Col·legiats/as en el Col·legi d'Alacant al corrent de quotes.

2ºCol·legiats en altres col·legis professionals de Treball Social al corrent de quotes.





 Normes de devolució de cursos anul·lats pels inscrits:

Fins a quatre dies abans, devolució íntegra de l'import del curs.

Després del quart dia fins al mateix dia del curs se'ls retornarà el 30% de l'import d'aquest.

Només s'acceptaran devolucions per malaltia o treball degudament justificats o defunció familiar. 



NORMES GENERALS RELACIONADES AMB FORMACIÓ
 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info