CURSE MODIFICACIONS LEGALS RESPECTE A la INFÀNCIA, ADOLESCÈNCIA. LLEI ORGÀNICA 8/2021,DE 4 DE JUNY DE PROTECCIÓ INTEGRAL A la INFÀNCIA I L'ADOLESCÈNCIA ENFRONT DE LA VIOLÈNCIA

05.10.2022

 

DIRIGIT A: 

Curs  dirigit als i les Treballadores Socials de Castelló, València i Alacant.

 


OBJECTIUS

Dotar al professional del treball social de la formació especifica en matèria de lluita contra la violència sobre la infància i l'adolescència.

Assimilar els conceptes jurídics bàsics per a entendre les importants modificacions establides en la Llei orgànica 8/2021 de 4 de juny, respecte de les persones menors i adolescents.

Conéixer la normativa bàsica reguladora recollida en la Llei orgànica 8/2021, la qual té per objecte  combatre la violència sobre la infància i l'adolescència des d'un vessant transversal, així com garantir els drets fonamentals dels xiquets, xiquetes i adolescents a la seua integritat física, psíquica, psicòloga i moral enfront de qualsevol forma de violència, assegurant el lliure desenvolupament de la seua personalitat i establint mesures de protecció integral, incloses la sensibilització, prevenció, detecció precoç, assistència, protecció, reparació del mal, reintegració i recuperació de les víctimes. 

I tot això amb la finalitat que el professional del treball social dispose de les eines jurídiques necessàries per a donar resposta als conflictes que se li presenten en relació amb l'erradicació de la violència a menors i adolescents i la seua protecció.

 

CONTINGUT

1.-Àmbit objectiu i subjectiu de la llei. - definició del concepte de violència. formació especialitzada

2.- Drets de les xiquetes, xiquets i adolescents enfront de la violència: dret a la informació i assessorament, dret a ser escoltats, dret a l'atenció integral, dret a intervindre en el procediment judicial, dret a l'assistència jurídica gratuïta.

3.- Deure de comunicació de tota situació de violència

4.- Mesures de sensibilització, prevenció i detecció precoç en diferents àmbits: administració publica, família, centres educatius, universitat, sanitat, serveis socials, internet, esport i oci, forces i cossos de la seguretat de l'estat, i estranger.

5.- Actuacions en centres de protecció de persones menors d'edat: protocols

6.- Organització administrativa: registre central d'informació sobre la violència contra la infància i l'adolescència, registre central de delinqüents sexuals i de tràfic d'éssers humans.

7.- Reformes codi civil: interés del menor, pàtria potestat, guarda i custòdia, règim de visites sostracció de menors, etc.

8.- Reformes llei d'enjudiciament civil: personació de les víctimes, dispensa de l'obligació de denunciar i de declarar, prova pre-constituïda, etc.

9.- Altres reformes legals: llei orgànica penitenciària, llei orgànica poder judicial, llei general de publicitat, codi penal, llei orgànica de protecció jurídica del menor, llei orgànica de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, llei reguladora d'autonomia del pacient, llei de jurisdicció voluntària, etc.

 

*DURACION: 20 HORES

SESSIONS: 5 SESSIONS DE 4 HORES CADASCUNA D'ELLES

DATES: 20 I 27 D'OCTUBRE I 3, 10 I 17 DE NOVEMBRE DE 2022  DE 16,30 A 20,*30h

METODOLOGIA: Sessions webinar a través de google meet del COTSA.

 

PROFESSORES:

M.*ª ANGELES MORAGA GARCIA

Titular del seu propi gabinet jurídic, MORAGA *ABOGADAS
Professora Associada del Departament d'Estudis Jurídics de l'Estat (Àrea de Dret Constitucional) de la Universitat d'Alacant.
Professora Escola de Relacions Laborals d'Elda.
Ha pertangut a diferents grups d'investigació en la Universitat d'Alacant i pertany a la Xarxa Docent Genere i Igualtat en Dret Constitucional i Llibertat de Creences, emmarcada dins del Projecte Xarxes d'Investigació en Docència Universitària.
Promotora del Seminari Universitari sobre els Drets de les Dones de la Universitat d'Alacant.
Co-fundadora i actualment Tresorera de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional
Integrant i Tresorera de l'Agrupació de Dones Advocades del Col·legi de l'Advocacia d'Alacant.
Sòcia de l'Associació Dones Juristes *Themis.


PALOMA CASCALES BERNABEU

Titular del seu propi Despatx d'Advocades a Alacant, “C&L ABOGACIA
Professora Associada del Departament d'Estudis Jurídics de l'Estat (Àrea de Dret Constitucional) de la Universitat d'Alacant.
Vocal de la Subcomissió de Violència sobre la Dona del Consell General de l'Advocacia Espanyola
Ponent en diferents cursos i jornades sobre violència de gènere, igualtat, dependència menor, etc.
Adscrita el torn d'ofici de família, menors i vigència de gènere.
Sòcia de l'Associació de Dones Juristes *Themis.

 


COM EM MATRICULE:

Una vegada s'òbriga el formulari de matrícula hauràs de emplenar-lo, enviar-lo i esperar que a través del correu electrònic des de l'àrea de formació, se't confirme que comptes amb plaça .

Emplenar el formulari no garanteix l'accés a aquesta. Les persones admeses rebran un correu de confirmació de trobara admesos/as o en llista d'espera en l'adreça que indiquen en el formulari .


PLACES LIMITADES

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA : Formació finançada per l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat en Serveis Socials (IVAFIQ)

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ   (COMPLETO )

 


Nota :

Per a la participació en el curs en format telepresencial serà imprescindible disposar de webcam, micròfon i altaveus/auriculars en les sessions, sent obligatori el mantindre la càmera encesa durant aquestes.

La simultaneïtat de les sessions del curs amb altres activitats (professionals o no) serà motiu de cancel·lació de la matrícula i baixa automàtica del curs.

 

Per a qualsevol consulta  hauràs de dirigir-te al correu: formacion@cotsalacant.es o al telèfon 609589873

 

Pla Formatiu emparat en  el conveni que la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives,  amb el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, el Col·legi Oficial de Treball Social de València, el Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant,  el Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló i el Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana, per a la formació de persones professionals del sistema públic Valencià de Serveis Socials.

 

 

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info