"APLICACIÓ PRÀCTICA D'INSTRUMENTS DE VALORACIÓ DE RISC EN SITUACIONS DE DESPROTECCIÓ INFANTIL"

08.04.2022

 

  COMPLET!   

Modalitat: Webinar a través de plataforma GOOGLE MEET del col·legi de treball social d'Alacant.           

Preu:Gratuït. Curs finançat i acreditat per la Direcció General d'Infància i Adolescència   

Data d'inici: 4 de maig  de 2022  

Calendari: 4,5,11,12 i 18 de maig

Duració: 24h lectives( 20h de sessions webinar i 4 hores de lectura de material i realització d'un cas pràctic)

Horari: De 17.00 a 21h

Dirigit: Dirigida a qualsevol persona que compte amb una titulació que habilite per a intervindre professionalment en l'atenció a la infància i l'adolescència en els àmbits de prevenció, protecció, participació o sensibilització.


Col·legi Organitzador: Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant (*COTSA)


SISTEMA D'AVALUACIÓ: L'avaluació del curs vindrà marcada per la participació en les sessions i l'assistència d'almenys a un 80% del total de les hores, així com la realització d'un exercici pràctic després de la lectura del material indicat que haurà de ser pujat a la plataforma de formació en les dates en què s'indique.
La data límit per a realitzar les inscripcions serà el 27 d'abril de 2022 a les *14h, encara que en formulari d'inscripció podrà tancar-se en el moment en què es cobrisquen les places.

 

CONTINGUTS:


Normativa reguladora del sistema de protecció de la infància i l'adolescència a nivell internacional, nacional i autonòmic

Conceptes bàsics:
 

Necessitats de la infància i l'adolescència

 Risc: situació de risc i declaració de risc

Desemparament

Tipologia de situacions de desprotecció

Vulnerabilitat, risc i desprotecció. El fenomen del maltractament i les seues conseqüències en la infància i l'adolescència

Factors protectors i factors de risc en la infància i l'adolescència: de les persones progenitores; dels xiquets, xiquetes i adolescents; factors familiars; factors de l'entorn. Paper que juguen en les situacions de risc i desprotecció. Supòsits pràctics

Valoració de la gravetat de les situacions de risc. Principals manuals de referència (*Balora, Valora'm, etc.). Intervenció en situacions d'urgència.

Aplicació pràctica en supòsits reals (Es proposarà a les persones participants del curs que aporten casos reals per a l'aplicació de la metodologia de valoració. Si la metodologia ho permet, es realitzaran grups de treball i discussió)


PROFESSORA:

Francisca Gadea Nadal, Treballadora social. Cap de secció de serveis socials específics d'Elx.Membre de l'Observatori de la Infància i l'Adolescència del *Sindic de *Greuges

 

PLACES LIMITADES

 

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA 

 

 El formulari de matrícula s'obrirà el 19 d'abril a les 17h i es tancarà una vegada es cobrisquen les places.

 Emplenar el formulari no garanteix l'accés a aquesta. Finaliado el termini d'inscripció,les persones admeses rebran un correu de confirmació en l'adreça que indiquen en el formulari .

 

FORMULARI DE MATRÍCULA    ( s'obrirà el 19 d'abril a les 17h i es tancarà una vegada es cobrisquen les places)

 


Per a qualsevol consulta  hauràs de dirigir-te al correu: formacion@cotsalacant.es o al telèfon 609589873

 

Ordre d'admissió serà:

Tindran prioritat per a participar les persones col·legiades en algun dels col·legis professionals participants en el conveni de formació, respecte de les no col·legiades.

Els qui desenvolupen activitats professionals directament relacionades amb l'objecte del curs.

Finalment, s'atendrà l'ordre de recepció de les sol·licituds.

En els cursos especialitzats, atenent interés interdisciplinari, es reservarà la meitat de les places per a professionals de disciplines diferents a la del col·legi organitzador. No obstant això, si la demanda no fora suficient per a cobrir aquest contingent, les places sobrants podran adjudicar-se seguint els criteris generals.

 

 

NORMES D'ASSISTÈNCIA EN LA FORMACIÓ VIRTUAL IMPARTIDA PEL COL·LEGI

Modalitat: En línia, a través de webinar en streaming directe (No hi haurà possibilitat d'accés en diferit, al no ser gravades les sessions).

ADVERTIMENT: A afectes de la verificació de l'assistència a cadascuna de les sessions per part del Col·legi de Treball Social d'Alacant, serà estrictament necessari mantindre activada la webcam de l'usuari durant la totalitat de la jornada.

 

 

 


Activitat realitzada a l'empara del Conveni de Col·laboració entre la Generalitat, a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives,  i el Col·legi Oficial de Treball Social de València, el Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló, el Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant, el Col·legi Oficial de Pedagogs i Psicopedagogs de la Comunitat valenciana,  el Col.*legi Oficial d´educadors i *educadors *socials de la Comunitat Valenciana, l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València i el Col·*legi Oficial de *Psicologia de la Comunitat Valenciana, per a la formació contínua de professionals de l'àmbit de la infància i l'adolescència, en l'exercici 2022.

Aquesta activitat és finançada mitjançant una subvenció per la Generalitat, a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info