ADMINISTRACIÓ PÚBLICA; ÀMBITS D'INTERVENCIÓ 2022

17.11.2021

 

 

Inici del curs: Dimarts 11 de gener
Finalització del curs: Dimarts  8 de març
Núm. d'hores lectives:  36 h 
Horari: Dimarts de 17 a 21h
Modalitat:Vídeo conferencia en temps real, a través de la plataforma GOOGLE MEET, l'alumne/a haurà d'assistir a les sessions en línia en els horaris i dies indicats.

Dirigit: Treballadors/as socials col·legiats/as


OBJECTIUS DE L'ACCIÓ FORMATIVA:

Preparació a els/as alumnes/as de la part específica que se'ls presentarà en qualsevol procés selectiu (oposició) de les Administracions Públiques a places convocades per a Treballadors socials (Cos superior de gestió en acció social).

 Així mateix, el curs estarà obert a aquells professionals que vulguen reciclar-se o simplement conéixer el funcionament de l'administració pública com a àmbit laboral.

 

CONTINGUTS:

 

11 de gener

Necessitats i problemàtiques de la tercera edat. Recursos específics. Intervenció i recursos. Especial referència als recursos perquè romanguen en la llar.Tutela.

 

18 de gener

Salut mental. Marc estratègic i normatiu. Principals línies d'actuació. Xarxa de recursos. El paper dels treballadors socials en salut mental.

 

25 de gener

Exclusió social, pobresa i desigualtat. Conceptes. Factors. Resposta institucional. La seua relació amb el treball social.

 

1 de febrer

L'atenció a les persones en situació de dependència. Marc normatiu, prestacions i procediment. La Llei 39/2006, de *PAAD i Decret 67/2017, de 19 de maig, del Consell.

 

8 de febrer

La família. Models actuals. Nocions sistemàtiques d'anàlisis i intervenció. El concepte de família multiproblemàtica. Programes d'intervenció. Criança positiva.

 

15 de febrer

Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social. Necessitats i problemàtiques associades al fet migratori. Serveis específics d'atenció a persones migrades.

 

22 de febrer

Protecció social i jurídica del menor. Marc normatiu de la protecció integral de la infància i d'adolescència. Principis orientadors de la intervenció. Institucions de protecció de menors. Recursos específics en matèria de protecció de menors. Competències.

 

1 de març

Violència de gènere. Marc normatiu. Definició i característiques d'aquesta problemàtica. El cicle de la violència. Criteris d'actuació. Recursos existents. Les mesures de protecció de víctimes de violència de gènere

 

8 de març

 Diversitat funcional. Marc normatiu, estratègic i teòric.Reconeixement  i   valoració de  la discapacitat. Recursos específics.

 

PROFESSORS/AS:

Manuel Martinez Sanchez. Funcionari de carrera des de l'any 2010. Treballador social de serveis socials generals. Ajuntament d'Alacant. Unitat d'emergència i inclusió social del centre social 4. Experiència prèvia de 12 anys en entitats del tercer sector
(VIH/SIDA, addiccions, minories ètniques, persones migrades, parkinson).

Beatriz Lara Aceituno .Funcionària de Carrera del *Ayto d'Alacant en la Unitat de Majors, Dependència i Diversitat Funcional. Professora Associada de la Universitat d'Alacant, amb gran recorregut professional en l'esfera privada amb majors, dependència, família i menors.

Ofelia Villaescusa Gil Trabajadora social Diputació Provincial d'Alacant. cap unitat centre de dia centre Dr. Esquerdo

Francisca Gadea Nadal, Treballadora social. Cap de secció de serveis socials específics de Elche.

Eva Barea Sant Joan. Treballadora social.Treballadora social  atenció primària  dels serveis socials municipals de l'ajuntament de paterna. 

Catherine Boix Boyer .Agent de *lguaidad en Administració Local, Màster *lgualdad en l'Àmbit Públic i Privat. Treballadora Social amb més de 15 anys d'experiència en violència de gènere en Centre Dona 24 hores i altres. Treballadora Social en Ajuntaments.

 

METODOLOGIA:

Curs compost per classes de quatre hores de duració cada sessió, amb els descansos necessaris. Per a accedir al material complementari s'usarà la plataforma *MOODLE.

 

CERTIFICACIÓ:

L'alumne/a ha de tindre en compte que aquest tipus de cursos  no són cursos d'especialització ni es cursen per a obtindre mèrits i per tant no tenen per què ser *baremables en convocatòries d'ocupació pública, per això el col·legi no emetrà certificats de les mateixos.

 

MATRÍCULA:


Nota:

Les persones col·legiades en altres Col·legis Professionals de Treball Social , tindran dret al preu del curs establit en l'opció " col·legiat/a en actiu", sempre que adjunten justificant del seu col·legi de referència de trobar-se al corrent de quotes.

 


Col·legiat/a en actiu: 180€

OPCIÓ A--DESCOMPTE DEL 50% PER A COL·LEGIATS/AS COTSA :   90€

a.- Col·legiat/a en desocupació que no perceben prestació per desocupació.

b.- Col·legiat/a en desocupació que perceben una prestació per desocupació igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment .

c.- Col·legiat/a en actiu que perceben un salari igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment .

 

OPCIÓ B--DESCOMPTE DEL 25% PER A COL·LEGIATS/AS COTSA:   135€

1-Per a col·legiats/as en actiu que perceben un salari entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment .

2- Per a col·legiats/as en desocupació que perceben una prestació per desocupació entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment .

 

PERÍODE DE MATRÍCULA: Del 15 de desembre al 10 de gener.

 

COM EM MATRICULE:

Una vegada s'òbriga el formulari de matrícula hauràs d'emplenar-lo i enviar-lo i esperar que a través del correu electrònic des de l'àrea de formació se't confirme que comptes amb plaça i se't faciliten les instruccions per a fer el pagament. 

 

 

FORMULARI DE MATRÍCULA ( S'obrirà el 15 de desembre  a les 17h)

 

 

Normes de devolució de cursos anul·lats pels inscrits:

Fins a quatre dies abans, devolució íntegra de l'import del curs.

Després del quart dia fins al mateix dia del curs se'ls retornarà el 30% de l'import d'aquest.

Només s'acceptaran devolucions per malaltia o treball degudament justificats o defunció familiar. 

 

Per a contactar amb l'àrea de formació:

 Correu: formacion@cotsalacant.es

Telèfon: 609589873.

 

NORMES GENERALS RELACIONADES AMB FORMACIÓ

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...Compartir en Facebook Compartir en Twitter Compartir en Linkedin

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info