CURS PER A TREBALLADORS SOCIALS EN INTERVENCIÓ EN EMERGÈNCIA SOCIAL PER A la PREVENCIÓ DEL SUÏCIDI I LA CONDUCTA D'AUTOLESIÓ

11.06.2021

                                                                                         

Inici del curs: 19/9/2021

Finalització del curs: 17/10/2021

Núm. d'hores lectives: 60 hores.

Lloc: plataforma Moodle del Col·legi.

Modalitat: Tele formació: L'alumne/a usant els materials facilitats pel professor/a, a través de la plataforma , gestionarà el seu temps d'estudi i el de realització d'exercicis, amb la finalitat de complir amb els objectius d'aprenentatge establits pel professor/a.


METODOLOGIA

El curs compta amb un total de 10 temes totalment actualitzats i aplicats a la intervenció del Treballador/a Social. El docent guiarà als alumnes/as durant el curs donant atenció especialitzada a qualsevol alumne/a amb més necessitats formatives. El curs comptarà amb el desenvolupament teòric dels temes i el feedback docent, la participació en el fòrum i l'examen corresponents a cada tema.

La formació es realitzarà utilitzant la plataforma de formació Moodle. Cada tema comptarà amb un apartat teòric, un qüestionari o cas pràctic i un fòrum per a la discussió sobre el contingut..

La metodologia del curs serà adaptada a l'alumnat. El curs cobreix tots els continguts bàsics, però que fa referència a lectures complementàries o vídeos de youtube, en cas que l'alumne/a desitge ampliar els seus coneixements. Cada setmana s'obrirà un fòrum on l'alumne/a podrà exposar dubtes al docent i el docent podrà aclarir continguts. Si l'alumne/a ho desitja podrà comunicar-se directament amb el docent a través de correu electrònic per a aclariment de continguts o dubtes

Cada tema comptarà amb un qüestionari tipus test. L'alumnat haurà de superar un 80% de les preguntes en el qüestionari per a superar aquest tema. A més, el curs compta amb un cas pràctic que l'alumne/a haurà de superar per a aprovar el curs.



PROFESSOR:

Dimas David López Esparrell – Diplomat en Treball Social per la Universitat de Granada. Col·legiat 2051. Postgrau en Docència de la pràctica professional del Treball Social (Teesside University, Regne Unit) i Especialista Universitari en Suport Psicosocial en Situacions d'Emergència (Universitat de València).

Dimas López ha realitzat diferents publicacions en revistes científiques sobre la matèria com, per exemple, la revestisca Documents de Treball Social (Col·legi de Treball Social de Màlaga) o TSDifusión (Col·legi de Treball Social de Màlaga). També ha impartit cursos sobre emergències i urgències socials de forma presencial i a distància en diferents institucions, com a Col·legi de Treball Social de Màlaga, Col·legi de Treball Social de Cadis, Col·legi de Treball Social de Badajoz, Col·legi Treball Social d'Astúries o Facultat de Treball Social de la Universitat de Granada.

Dimas López ha sigut membre de diferents equips d'emergències socials a Espanya, com, per exemple, l'Equip de Resposta Immediata (ERIE) de AHI de Creu Roja Espanyola.

Actualment, treballa en un Equip d'Emergència Social per a persones sense llar en el nord-oest d'Anglaterra. On també col·labora amb la Facultat de Treball Social com a Educador de la Pràctica professional externa per a 3 Universitats ensenyant a alumnes/as de segon curs de Treball Social durant les seues pràctiques professionals.



CONTINGUTS

1. Epidemiologia del suïcidi

2. Factors de Risc

3. Factors Socials

4. La invitació per a parlar del suïcidi

5. Planificant la seguretat: la vida a. Activitat pràctica sobre el suïcidi: cas pràctic 1

6. Conductes d'autolesió. a. Activitat pràctica sobre conductes d'autolesió. Cas pràctic 2

7. Marc legislatiu.



El preu del curs:

Col·legiat/a en actiu: 80€

Col·legiats en desocupació : 60€
 

Nota:

Les persones col·legiades en altres col·legis professionals de treball social , tindran dret a les mateixes condicions de cost del curs sempre que adjunten justificant del seu col·legi de referència de trobar-se al corrent de quotes.

 

ÚLTIMES PLACES (Les matrícules d'aquest curs quedarà oberta fins que es cobrisquen les últimes places disponibles. Si estàs interessat/a hauràs de realitzar directament el pagament i la matrícula mentre el formulari continue obert).

FORMULARI DE MATRÍCULA


Per a contactar amb l'àrea de formació:

 Correu: formacion@cotsalacant.es

Telèfon: 609589873.



NORMES GENERALS RELACIONADES AMB FORMACIÓ

 

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info