CURSE EINES PER A la INTERVENCIÓ SOCIAL EN TREBALL SOCIAL

06.08.2020

El curs es realitzarà del 19 d'octubre al 18 de desembre de 2020.

Núm. d'hores lectives: 95 h

Modalitat: on line en plataforma propietat del docent.

TERMINI DE MATRÍCULA: Del 6 d'agost al 8  d'octubre  a les 14h

OBJECTIUS DE L'ACCIÓ FORMATIVA

· Acostar al professional al coneixement de la pràctica professional general i a la necessitat de sustentar aquesta pràctica, dins d'un mètode que el definisca com a ciència.

· Que el professional arribe a interioritzar el paper essencial i rellevant que exerceix, a l'hora de valorar, diagnosticar, intervenir i essencialment decidir sobre el futur de subjectes, grups o fets socials objecte de la seua intervenció

· Dotar al professional d'un Marc Metodològic, en el qual se sustenta la intervenció professional del Treball Social.

· Facilitar que el professional identifique aspectes fonamentals de la intervenció de la Ciència pròpia del Treball Social.

· Orientar al Professional, sobre els recursos teòric/pràctics, i les eines enfocades a la intervenció, pròpies de la seua Ciència.



CONTINGUT

· El context d'actuació del Treballador Social des de la professió: El Treball Social concebut com a Ciència Holística I Generalista.

 Teoria de la Intervenció en Treball Social: La investigació qualitativa, determinar l'objecte d'investigació social. Tècniques d'actuació. Interrelació entre la teoria i la pràctica professional.

· El Treball Social i els seus instruments. Qüestions fonamentals.

· L'Observació: el Coneixement sensible. L'estudi cartogràfic i el Recorregut sensorial. · L'entrevista com a eina bàsica en la intervenció professional

· L'Informe Social: Fotografia documental de la intervenció social


Setmana i mitja

15 hrs.

Treballar amb el contingut: Mòdul 1: El context d'actuació

del Treballador Social des de la professió: El Treball Social

concebut com a Ciència Holística i Generalista

Consulta de documentació: Material de suport.

Activitats: Realització dels exercicis del Mòdul 1.

Fòrum: Fòrum Permanent i Fòrum de Debat



2 Setmanes

20 hrs.

Treballar amb el contingut: Mòdul 2: Teoria de la Intervenció en Treball

Social: La investigació qualitativa. Pràctica professional

Consulta de documentació: Lectura del mòdul 2.  Articles de Suport

Fòrum del curs: Fòrums de Debat

Activitats: Realització dels exercicis del Mòdul 2

Fòrum: Fòrum Permanent i  Fòrum de Debat



Setmana i mitja

15 hrs.

Treballar amb el contingut: Mòdul 3: El Treball Social i els seus instruments.

Qüestions fonamentals.

Consulta de documentació: Lectura del mòdul 3.  Articles de Suport

Activitats: Realització dels exercicis del Mòdul 3

Fòrum: Fòrum Permanent i Fòrum de Debat



2 Setmanes

25  hrs.

Treballar amb el contingut: Mòdul 4. L'Entrevista. Eines bàsiques en

la intervenció social. La Visita Domiciliària.

Consulta de documentació: Lectura del mòdul 4.  Articles de Suport

Activitats: Realització dels exercicis del Mòdul 4

Fòrum: Fòrum Permanent i Fòrum de debat.



2 Setmanes

20 hrs.

Treballar amb el contingut: Mòdul 5. L'Informe Social: Fotografia

documental de la Intervenció Social. El Contracte Social

Consulta de documentació: Lectura del mòdul 4.  Articles de Suport

Activitats: Realització dels exercicis del Mòdul 5

Fòrum: Fòrum Permanent i Fòrum de Debat.




METODOLOGIA:

Aquest curs, se sustenta en un plantejament metodològic inductiu, a través del suport documental, i dels casos pràctics; es fomenta la reflexió dels participants, en els continguts i aspectes més rellevants establits pels docents.

El curs es desenvoluparà a través d'una metodologia ONLINE, dirigida cap a una posada en comú per part dels docents dels aspectes més rellevants i un intercanvi d'inquietuds, dubtes i solucions als casos pràctics plantejats.

L'estructura del temari es dividirà en 5 blocs temàtics que es treballaran al llarg de les

95 hores online, amb els seus corresponents exercicis i qüestionari d'autoavaluació amb una posada en comú per part dels docents dels aspectes més rellevants dels continguts, així com l'obertura d'un Fòrum de Debat permanent que possibilite un continu intercanvi d'inquietuds, dubtes en relació a la matèria.

Cadascun dels mòduls pretenen abordar el contingut teòric sobre el qual es pot treballar, considerant la informació aportada com una proposta que es pot completar amb l'experiència professional pròpia, i amb documentació addicional que es requerisca, però no són receptes per a aplicar a casos pràctics sinó coneixements que reforcen i preparen al professional per a enfrontar-se a la solució dels casos.

Per aqueixa raó, els exercicis proposats són totalment pràctics i l'alumne ha d'abordar-lo des de la seua experiència i capacitació que aquest curs puga oferir-li per a enfrontar-se al cas que trie i que ha de desenvolupar en les diferents etapes. Es valorarà cada exercici lliurat per separat i també el projecte en la seua versió final considerant les propostes que l'alumne pot anar aportant a posteriori per a millorar en el desenvolupament del treball final.

L'avaluació de cada alumne serà analitzada pels docents, sent obligatòria el lliurament segons el calendari establit, dels exercicis per cadascun dels mòduls. On el docent en un termini breu de temps se li corregirà l'exercici individualment, fent una devolució de la mateixa i es valoraran amb les qualificacions d'APTE o NO APTE.

Les docents s'encarregaran de la plataforma online, ho avaluaran i gestionaran tots els dubtes en els fòrums que s'òbriguen al llarg del curs.



DOCENTS:



Elena Gil Moreno, Llicenciada en sociologia, especialitat de Psicologia Social, i Diplomada en Treball Social. Actualment membre de l'Equip Psicosocial del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Com a docent llarga experiència en diferents temàtiques i maneig de plataforma e-**lerning. Impartició de cursos en diferents organismes públics i privats i en els COTS de Madrid, Saragossa, Alacant, Màlaga, Cadis, Castella-la Manxa, Àvila.

Paloma Santamaría Grediaga, Graduada en Treball Social. Actualment Treball en Comunitat de Madrid i anteriorment en diferents dispositius de l'àrea de dependència, justícia, protecció de menors en situació de risc i desprotecció infantil, etc. Com a docent llarga experiència en diferents temàtiques i maneig de plataforma e-**lerning. Impartició de cursos en diferents organismes públics i privats i en els COTS de Madrid, Saragossa, Alacant, Màlaga, Cadis, Castella-la Manxa, Àvila. Autora i col·laboradora de diferents publicacions.



MATRÍCULA:
 

Col·legiat/a en actiu :160€

Col·legiat/a o precolegiado/a en desocupació que no perceben prestació per desocupació.

Col·legiat/a o precolegiado/a en desocupació que perceben una prestació per desocupació igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment .

Col·legiat/a o precolegiado/a en actiu que perceben un salari igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment .

 125€

Per a col·legiats/as o precolegiados/as en actiu que perceben un salari entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment .

Per a col·legiats/as o precolegiados/as en desocupació que perceben una prestació per desocupació entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment .

  130€

 No col·legiats/as en col·legis professionals de treball social.

   215€





L'ingrés del pagament hauràs de fer-lo ingressant-ho en BANKINTER amb el concepte "curse Eines treballe social":":

BANKINTER ÉS 53 0128 0630 5401 0008 8436



Per a qualsevol consulta  hauràs de dirigir-te al correu: gestionalicante@cgtrabajosocial.com o al telèfon 965214763 en els següents horaris:

De dilluns a dijous de 10,00h a 14,00h h.

Beques:

El col·legi sortejarà dues beques entre els inscrits que hagen abonat la matrícula del curs una vegada finalitzat el termini d'inscripció, s'oferirà una beca per a col·legiat en actiu i una altra per a col·legiat aturat i en el cas que no haja inscrit cap col·legiat actiu la beca passarà a aturat. En el cas que no hi haja cap aturat inscrit aquesta beca quedarà vacant no passant a actiu. La beca serà del 100% en el cas d'aturat/a i del 50% en el cas de col·legiat/a actiu/a, retornant el col·legi l'import de la mateixa una vegada concedida.



NORMES DE DEVOLUCIÓ:

Fins a quatre dies abans de l'inici del curs , devolució íntegra de l'import del curs.

Després del quart dia fins al mateix dia del curs se'ls retornarà el 30% de l'import del mateix i només s'acceptaran devolucions per malaltia o treball degudament justificats o defunció familiar.

Com m'inscric? 

Has de realitzar el pagament corresponent primer i després emplenar el formulari de matrícula adjuntant el resguard de pagament i els documents justificants de descomptes si correspon.  En el cas que es cobriren totes les places es notificarà en la web i el formulari es bloquejarà, mentre estiga l'enllaç al formulari pots fer la matrícula.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

 

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info