PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “LA DIMENSIÓ TERAPÈUTICA DEL TREBALL SOCIAL. GUIA PRÀCTICA PER Al DESENVOLUPAMENT DEL T.S. CLÍNIC, TORNANT Al SEU ORIGEN HUMANISTA I RELACIONAL”

09.01.2023
 
 
Data de realització: 30/03/2023
 
Duració: 2h
 
Horari: de 18.00 a 19.30
 
Modalitat: En línia PLATAFORMA GOOGLE MEET
 
Dirigida a: Persones col·legiades en el Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant i alumnat de Grau en Treball Social.
 
 
 
RESUM DEL LLIBRE
 
Si la relació és el que cura, aquest llibre ens presenta la manera de rescatar al Treball Social dels embolics burocràtics als quals a vegades es veu abocat i com recuperar l'origen del Treball Social humanista i relacional perquè la persona siga la protagonista i la relació siga la que cure.
 
Es presenta una manera de fer Treball Social Clínic a través de l'acompanyament emocional, cognitiu i relacional, on la trobada i el vincle són el suport per a recórrer el camí de superació i on les tècniques són un recurs útil al servei d'aqueixa dimensió d'intervenció terapèutica.
 
És un manual de procediments, reflexions i eines que pot servir d'ajuda als i les professionals del Treball Social en el seu treball diari, i perquè puguen reflexionar, al seu torn, sobre com treballen i com volen treballar. Perquè cada trobada professional pot convertir-se en una ocasió única per a la persona i per a la realització d'actes puntuals o processos profunds d'acompanyament terapèutic.
 
És un cant a la responsabilitat de cada professional de construir relacions *posibilitadoras que reduïsquen les malalties de les persones i que els permeten augmentar el seu nivell de consciència, tant de si com de les seues necessitats, capacitats i recursos, seus i del seu entorn, perquè la pertinença social beneficie a la persona i aquesta nodrisca al seu torn a la comunitat amb la seua presència.
 
És en definitiva, una guia pràctica d'enfocaments, processos i tècniques per a la cura i l'autocura.
 
 
 
AUTORA: Lola Urraca López-*Davalillo, Psicòloga i Treballadora Social.
 
 
 
La seua marxa professional està lligada inicialment al Treball Social i els Serveis Socials de La Rioja, treballant en SS. SS de Base i d'Atenció a Víctimes de Violència de Gènere.
 
Posteriorment vivint ja a Tenerife, crea l'Institut *Gestalt de Canàries (juntament amb una altra companya) i després, ja en solitari, el Centre *Gestalt-Tenerife. Desenvolupa sempre en ells la supervisió, docència i psicoteràpia individual i grupal. Igualment imparteix diverses formacions a nivell nacional, en associacions, empreses, col·legis professionals, universitats, etc.
 
Va col·laborar amb els mitjans de comunicació a través d'articles de premsa i entrevistes en ràdio i televisió, com amb els col·legis professionals de treball social i psicologia en diferents comissions.
 
Va participar en la redacció de 2 llibres, amb un capítol en cadascun d'ells relacionats amb els Serveis Socials i amb la Supervisió. Recentment ha publicat el seu: La Dimensió terapèutica del Treball Social. Guia pràctica per al desenvolupament del T.S. Clínic, tornant al seu origen humanista i relacional.
 
Està acreditada com a membre Titular per l'Associació Espanyola de Teràpia Gestalt –AETG- i membre psicoterapeuta de la Federació Espanyola d'Associacions de Psicoterapeutes –FEAP-Pertany igualment a l'Institut de Supervisors Professionals Associats – ISPA-.
 
Les seues formacions d'especialització són en Supervisió, Teràpia Gestalt i en tractament del trauma amb EMDR.
 
La seua presència sempre dinàmica i creativa juntament amb la perspectiva humanista i relacional, fan d'ella una professional pròxima i molt present en els processos en els quals participa. Compromesa amb l'acompanyament emocional a les persones i amb la difusió pedagògica d'aquest.
 
 
 
ACTIVITAT GRATUÏTA
 
 
 
TERMINI D'INSCRIPCIÓ: Fins al 29 de març de 2023.
 
Les places s'assignaran per rigorós ordre d'inscripció. 
 
 
 
FORMULARI D'INSCRIPCIÓ :forms.gle/7vbbiE5wSAKP6EW97
 
Emplenar el formulari no garanteix l'accés a aquesta. Les persones inscrites hauran d'esperar a rebre un correu en l'adreça que indiquen en el formulari confirmant la seua admissió o la seua inscripció en la llista d'espera.
 
Per a qualsevol consulta hauràs de dirigir-te al correu: formacion@cotsalacant.es o al telèfon 609589873
 
NORMES D'ASSISTÈNCIA A la PRESENTACIÓ VIRTUAL
 
Modalitat: En línia, en *streaming directe (No hi haurà possibilitat d'accés en diferit, al no ser gravades les sessions).

 

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...Compartir en Facebook Compartir en Twitter Compartir en Linkedin

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info