PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “MESURES DE SUPORT A les PERSONES AMB DISCAPACITAT. APORTACIÓ DEL TREBALL SOCIAL”

03.01.2023

 

PUBLICAT pel Col·legi Oficial de Treball Social de Màlaga.

 

AUTORES: Josefa Moreno Román, Treballadora Social, Criminòloga i Directora del Gabinet *JMR. Treball Social i Criminologia, i Inmaculada Moreno Garrido, Treballadora Social, Directora Tècnica de la Fundació *Jiennense de Suports Judicials a persones amb discapacitat.

 

Data de realització: 16/02/2023

Duració: 2h

Horari: de 18h a 20h

Modalitat: En línia PLATAFORMA GOOGLE *MEET

 

Dirigida a: Persones col·legiades en el Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant i alumnat de Grau en Treball Social.

 

RESUM DEL LLIBRE

El 3 de setembre de 2021 va entrar en vigor la Llei 8/2021, de 2 de juny, per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seua capacitat jurídica; Llei que concerneix directament al Treball Social donada la implicació d'aquesta disciplina en el món de la discapacitat.

L'obra, dividida en tres parts ens situa, inicialment, en tot el marc legislatiu desenvolupat per la Llei 8/2021 quant a les mesures de suport.

En la segona part, eminentment pràctica, ens trobem amb l'exposició detallada de com elaborar el dictamen pericial social en els procediments judicials de provisió de suport a persones amb discapacitat; així com de l'informe social, quan aquest últim siga requerit a qualsevol altra entitat (associacions, residències, entitats prestadores de suports, serveis socials, etc.). Igualment, s'analitzen situacions complexes que se solen donar amb freqüència referides a persones amb discapacitat, com són els ingressos no voluntaris per raó de trastorn psíquic. Tot aquest abordatge es descriu amb exemples pràctics i metodologia, per a poder donar resposta des del Treball Social.

Finalment, es presenta una recopilació d'Actuacions i Sentències generades a partir de l'entrada en vigor de la Llei 8/2021 que poden il·lustrar-nos per a comprendre millor l'esperit d'aquesta Llei, així com servir de guia a l'hora de l'estudi i valoració per a la proposta de mesures de suport.

Hem de destacar l'apartat d'annexos, on es recullen models de documents que poden ser utilitzats pels i les professionals del Treball Social davant situacions que es poden trobar en el desenvolupament de la seua pràctica professional en relació amb les persones amb discapacitat.

El contingut d'aquest manual fa del mateix un instrument útil per a l'establiment dels suports i mesures de suport a una persona amb discapacitat que les precise.

 

ACTIVITAT GRATUÏTA

 

TERMINI D'INSCRIPCIÓ: Fins al 15 de febrer de 2023.

Les places s'assignaran per rigorós ordre d'inscripció. 

https://*forms.*gle/*5KY8LSHD59eo6xBx6

 

Emplenar el formulari no garanteix l'accés a aquesta. Les persones inscrites hauran d'esperar a rebre un correu en l'adreça que indiquen en el formulari confirmant la seua admissió o la seua inscripció en la llista d'espera.

Per a qualsevol consulta hauràs de dirigir-te al correu: formacion@cotsalacant.es o al telèfon 609589873

 

NORMES D'ASSISTÈNCIA A la PRESENTACIÓ VIRTUAL

Modalitat: En línia, en *streaming directe (No hi haurà possibilitat d'accés en diferit, al no ser gravades les sessions).

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info