CURS ADMINISTRACIÓ PÚBLICA; ÀMBITS D'INTERVENCIÓ 2023

20.12.2022
 
                                                                    
 
Inici del curs: 25 de gener
Finalització del curs: 1 de març
Núm. d'hores lectives:  36 hores ( 4h per mòdul).
Horari: Dimarts i dimecres 16,30 a 20,30h
Modalitat:Vídeo conferencia en temps real, a través de la plataforma GOOGLE MEET, l'alumne/a haurà d'assistir a les sessions en línia en els horaris i dies indicats.
Dirigit: Treballadors/as socials col·legiats/as
 
 
OBJECTIUS DE L'ACCIÓ FORMATIVA:
 
Preparació a els/as alumnes/as de la part específica que se'ls presentarà en qualsevol procés selectiu (oposició) de les Administracions Públiques a places convocades per a Treballadors socials (Cos superior de gestió en acció social).
 
 Així mateix, el curs estarà obert a aquells professionals que vulguen reciclar-se o simplement conéixer el funcionament de l'administració pública com a àmbit laboral.
 
 
 

FECHA

MÓDULO

HORAS LECTIVAS

HORARIO

PROFESOR/A

25 enero

( Miércoles)

La atención a las personas en situación de dependencia. Marco normativo, prestaciones y procedimiento. Ley 39/2006, de 14 de diciembre, de Promoción de la Autonomía Personal y Atención a las Personas en Situación de dependencia: Objeto, principios y titulares de derechos

Decreto 102/2022 de 5 de agosto, por el que se establece el procedimiento para reconocer el grado de Dependencia

4h.

16,30 a 20, 30h

JOSÉ MIGUEL RAMÍREZ GARCIA

1 febrero

(Miércoles)

Exclusión social, pobreza y desigualdad. Conceptos. Factores. Respuesta institucional. Su relación con el trabajo social.

4 h.

 

16,30 a 20, 30h

 

MANUEL MARTINEZ SÁNCHEZ

7 febrero

(Martes)

Protección social y jurídica del menor. Marco normativo de la protección integral de la infancia y de adolescencia en la Comunidad Valenciana. Principios orientadores de la intervención. Instituciones de protección de menores. Recursos específicos en materia de protección de menores. Competencias.

4 h.

16,30 a 20, 30h

 

FRANCISCA GADEA NADAL

 

 

8 febrero

(miercoles)

La familia. Marco normativo. Modelos actuales. Nociones sistemáticas de análisis e intervención. El concepto de familia multiproblemática. Programas de intervención. Parentalidad positiva.

4 h.

16,30 a 20, 30h

RAFAEL ALCÁZAR RUIZ

15 febrero

(miercoles)

Violencia de género. Marco normativo. Definición y características de esta problemática. El ciclo de la violencia. Criterios de actuación. Recursos existentes. Las medidas de protección de víctimas de violencia de género

4 h.

16,30 a 20, 30h

MARTA MONLLOR JIMÉNEZ

21 febrero

(martes)

Marco normativo personas migrantes. Necesidades y problemáticas asociadas al hecho migratorio. Servicios específicos de atención a personas migradas.

 

2 h.

 

2h

 

16,30 a 18, 30h

 

18,30h a 20,30h

 

DANIEL SELLES LOPEZ

 

MANUEL MARTINEZ SÁNCHEZ

22 febrero

(miercoles)

Salud mental. Marco estratégico y normativo. Principales líneas de actuación. Red de recursos. Intervención del Trabajo Social desde Servicios Sociales con Salud Mental. Programas, Recursos sociales y sanitarios.

Protocolos de actuación.

4h

16,30 a 20, 30h

 

OFELIA VILLAESCUSA GIL

 

28 febrero

(martes)

Necesidades y problemáticas de la tercera edad. Atención a las personas mayores desde los Servicios Sociales. Marco estratégico y legislativo Competencias municipales. Servicios, Programas y Recursos.

. Prevención e intervención social. Servicio de ayuda a domicilio.

4 h.

16,30 a 20, 30h

ANA MARIA PÉREZ ROMÁN

1 de marzo

(miercoles)

 

Intervención del Trabajo Social con personas con discapacidad. Servicios, Programas, Recursos, de atención a las personas con discapacidad y sus familias.Recursos autonómicos para personas con discapacidad

 

La ley 8/2021, de 2 de junio, por la cual se reforma la legislación civil y procesal para el apoyo a las personas con discapacidad en el ejercicio de su capacidad jurídica.

 

2h

 

 

2h

 

 

 

 

16,30 a 18, 30h

 

 

18,30 a 20,30h

 

 

 

 

NAZARET CASES GARCÍA

 

 

 

PALOMA CASCALES BERNABÉU

 

 

 

 

 
 
PROFESSORS/AS:
 
Manuel Martinez Sanchez. Treballador Social, funcionari de carrera de l'Ajuntament d'Alacant. Cap del Departament d'Immigració.
 
Ofelia Villaescusa Gil Trabajadora social , funcionària de carrera de la Diputació Provincial d'Alacant. cap unitat centre de dia centre Dr. Esquerdo
 
Francisca Gadea Nadal, Treballadora social ,Cap de Secció Bàsica Específica II en la Regidoria d'Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament d'Elx
 
Jose Miguel Ramirez García. Treballador social , més de vint anys d'exercici professional en l'àmbit dels Serveis Socials. Professor associat del Departament de Sociologia i Antropologia Social - Universitat de València . Docent del curs d'acreditació de valoració de la dependència.
 
Rafael *Alacaraz Ruiz.Rafael Alcázar Ruiz, Doctor en Sociologia i Treballador Social, adscrit actualment al Servei d'Inspecció de Serveis Socials de Generalitat Valenciana i professor associat en Universitat d'Alacant.
 
Marta Monllor *Jimenez. Llicenciada en Sociologia i Diplomada en Treball Social . De 2001 a 2009,  cap de l'àrea d'atenció social especialitzada del govern d'Andorra, des d'abril de 2011 fins a febrer de 2017, coordinadora de projectes i directora tècnica de la Fundació per a la Convivència *ASPACIA. Actualment  Agent d'Igualtat de la Xarxa Valenciana d'Agents d'Igualtat a l'Ajuntament d'Ibi. 
 
Ana María Pérez Román. Diplomada en treball social ,15 anys com a treballadora social en l'atenció primària bàsica .Funcionària de carrera de la GVA des de *2021y des de maig de 2022 ocupa el de Supervisora del Departament de Serveis Socials del Baix Vinalopó
 
Natzaret CasesGarcía.Treballadora social ,13 anys en el Servei de Discapacitat, Dependència i Majors, de Serveis Socials d'Atenció Primària. En l'actualitat, treballadora social en Conselleria d'Educació, amb intervenció en Centres d'Educació Especial. 
 
Paloma Cascales Bernabeu.Graduada en Dret. Professora Associada del Departament d'Estudis Jurídics de l'Estat (Àrea de Dret Constitucional) de la Universitat d'Alacant.
 
 
Daniel Selles López. Graduat en Dret. Especialització en Matèria d'Estrangeria per la Clínica Jurídica d'Estrangeria i Nacionalitat espanyola.
 
 
 
METODOLOGIA:
 
Curs compost per classes de quatre hores de duració cada sessió, amb els descansos necessaris. Per a accedir al material complementari s'usarà la plataforma *MOODLE.
 
 
 
CERTIFICACIÓ:
 
L'alumne/a ha de tindre en compte que aquest tipus de cursos  no són cursos d'especialització ni es cursen per a obtindre mèrits i per tant no tenen per què ser *baremables en convocatòries d'ocupació pública, per això el col·legi no emetrà certificats de les mateixos.
 
 
 
MATRÍCULA:
 
 
Nota:
 
Les persones col·legiades en altres Col·legis Professionals de Treball Social , tindran dret al preu del curs establit en l'opció " col·legiat/a en actiu", sempre que adjunten justificant del seu col·legi de referència de trobar-se al corrent de quotes.
 
 
 
 
Col·legiat/a en actiu: 180€
 
 
OPCIÓ A--DESCOMPTE DEL 50% PER A COL·LEGIATS/AS COTSA:   90€
 
a.- Col·legiat/a en desocupació que no perceben prestació per desocupació.
 
b.- Col·legiat/a en desocupació que perceben una prestació per desocupació igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment .
 
c.- Col·legiat/a en actiu que perceben un salari igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment .
 
 
 
OPCIÓ B--DESCOMPTE DEL 25% PER A COL·LEGIATS/AS COTSA:  135€
 
1-Per a col·legiats/as en actiu que perceben un salari entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment .
 
2- Per a col·legiats/as en desocupació que perceben una prestació per desocupació entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment .
 
 
 
 
PERÍODE DE MATRÍCULA: Del 9 al 20 de gener o fins a cobrir places.
 
 
 
COM EM MATRICULE:
 
Una vegada s'òbriga el formulari de matrícula hauràs de  emplenar-lo , enviar-lo i esperar que a través del correu electrònic des de l'àrea de formació se't confirme que comptes amb plaça i se't faciliten les instruccions per a fer el pagament. 
 
 
 
FORMULARI DE MATRÍCULA ( S'obrirà el 9 de gener a les 17 h)
 
 
 
Normes de devolució de cursos anul·lats pels inscrits:
 
Fins a quatre dies abans, devolució íntegra de l'import del curs.
 
Després del quart dia fins al mateix dia del curs se'ls retornarà el 30% de l'import d'aquest.
 
Només s'acceptaran devolucions per malaltia o treball degudament justificats o defunció familiar. 
 
 
 
Per a contactar amb l'àrea de formació:
 
 Correu: formacion@cotsalacant.es
 
Telèfon: 609589873.
 
 
 
 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info