RECOPILATORI D'INFORMACIÓ D'ATENCIÓ A la POBLACIÓ UCRAÏNESA

31.03.2022

RECOPILATORI D'INFORMACIÓ D'ATENCIÓ A la POBLACIÓ UCRAÏNESA

Amb més de tres milions de refugiats en un mes de guerra, la invasió de Rússia a Ucraïna s'ha catalogat com la crisi "més gran de la història" que intenta pal·liar la Unió Europea des que va crear el seu sistema d'ajuda humanitària, fa més de vint anys.

Alacant s'ha convertit en ciutat de referència en haver-se situat un dels tres centres que el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha habilitat per a l'acolliment, recepció i derivació de les persones desplaçades procedents d'Ucraïna.

Centre de Recepció, Atenció i Derivació d'Alacant. Ciutat de la Llum.


Què ofereix:

Conjuga l'atenció social amb l'expedició de documentació per part de la Policia, la qual cosa permetrà als refugiats ucraïnesos obtindre permisos de residència i treball en 24 hores i els donarà accés a la sanitat i l'educació, suport social, allotjament i ajudes econòmiques.
Facilita informació sobre el procediment per a sol·licitar l'asil i sobre temes/dubtes generals.
Allí podran sol·licitar allotjament, suport social i ajudes econòmiques.
Han de portar el passaport i se'ls expedirà la documentació necessària.
Atenen en Ucraïnés, Rus i Español.
S'atén amb cita prèvia: 910474444
Consulta el Pla d'acolliment.

 

Per la seua part la Regidoria d'Immigració, Cooperació i Voluntariat de l'ajuntament d'Alacant, ha realitzat un protocol per a informar tant els ajuntaments de la província com a la població general dels tràmits administratius i recursos per a atendre la població ucraïnesa desplaçada per la invasió russa.

Podeu consultar tota la informació en el seu web:

https://www.alicante.es/es/contenidos/protocolo-atencion-poblacion-ucraniana

 

La Generalitat Valenciana ha habilitat un apartat en el seu web on recull informació per a canalitzar la solidaritat que ha sorgit davant aquesta crisi humanitària.

https://gvaoberta.gva.es/es/ucrania

 

Especial acolliment de població Ucraïnesa

A continuació, us fem arribar alguns enllaços d'interés amb informació externa i aliena que ens ha facilitat el Consell General del Treball Social. S'adjunta enllaç per a accedir a el Comunicat de el Consell General del Treball Social sobre l'atac contra Ucraïna i enllaç a la campanya de la FITS (Federació Internacional de Treballadores/és Socials)  SOCIAL WORKER ESTANDS TOGETHER AGAINST WAR.

  OFICINA D'ASIL I REFUGI:  Informació sobre protecció internacional i l'estatut d'apàtrida.

  PORTAL DE INMIGRACION.: Ací trobarà informació relacionada amb els tràmits i procediments en matèria d'estrangeria, la seua normativa, programes d'integració i, en general, amb aquelles qüestions d'interés per als immigrants a Espanya.

Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions: Informació per a desplaçats ucraïnesos i Diapositives Pla d'acolliment.

 08/03/2022_El Consell de Ministres ha aprovat l'Acord pel qual s'amplia la protecció temporal atorgada en virtut de la Decisió d'Execució (UE) 2022/382 del Consell de 4 de març de 2022 a persones afectades pel conflicte d'Ucraïna que puguen trobar refugi a Espanya. Per a més informació 🗂: https://cutt.ly/ba9qe4f

 Recomanacions de la Cooperació Espanyola per a ajudar en la Crisi d'Ucraïna

Ordre PCM/170/2022, de 9 de març, per la qual es publica l'Acord del Consell de Ministres de 8 de març de 2022, pel qual s'amplia la protecció temporal atorgada en virtut de la Decisió d'Execució (UE) 2022/382 del Consell de 4 de març de 2022 a persones afectades pel conflicte d'Ucraïna que puguen trobar refugi a Espanya.

 09/03/2022 _El Govern posa en marxa un sistema àgil i senzill perquè els desplaçats d'Ucraïna puguen accedir a la protecció temporal. El sistema facilitarà a partir d'aquest dijous l'accés a la protecció temporal així com als permisos de residència i de treball per als desplaçats. Les sol·licituds es podran cursar tant en els centres d'acolliment habilitats com en comissaries per tot el territori nacional. Per a més informació : https://cutt.ly/ca9rkbr

Ordre PCM/169/2022, de 9 de març, per la qual es desenvolupa el procediment per al reconeixement de la protecció temporal a persones afectades pel conflicte a Ucraïna.

COMISSIÓ  EUROPEA. Solidaritat de la UE amb Ucraïna: La UE es manté unida per a manifestar la seua solidaritat amb Ucraïna i, juntament amb els seus socis internacionals, continuarà fent costat a Ucraïna i a la seua població, la qual cosa inclourà un suport polític, financer i humanitari addicional. La UE ha reaccionat amb rapidesa i determinació a l'agressió de Rússia adoptant, com a resposta, noves mesures restrictives, que tindran unes conseqüències gravíssimes i profundes per a Rússia.. Per a més informació : https://cutt.ly/aa9atp0

ACNUR INFORMA 

ACNUR. L'Agència de l'ONU per als refugiats. Serveis per a persones refugiades, sol·licitants d'asil i apàtrides. Per a més informació : https://cutt.ly/3a9u5b4

 Suport a l'acolliment a Espanya: qui gestiona l'acolliment de les persones refugiades és el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, en concret la Direcció General de Protecció Internacional i Atenció Humanitària de la Secretaria d'Estat de Migracions, els qui estan en l'actualitat coordinant la preparació per a donar resposta a les necessitats que es donen en aquest context. Per a això han habilitat un correu electrònic al qual pot dirigir-se: Apoyo.ucrania@inclusion.gob.es. Per a més informació 🗂: https://cutt.ly/ia9o0io

 Informació de contacte sobre les entitats d'acolliment de la societat civil espanyola amb les quals treballem. 

 The United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR), has created the HELP website to support refugees, asylum seekersk, stateless and people in need of international protection in Spain.

 CEAR. Guia sobre l'asil a Espanya per a persones afectades per la guerra a Ucraïna. Per a més informació 🗂:https://cutt.ly/kawr8nt. Disponible en Ucraïnés

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info