Comunicat Consejo General Trabajo Social sobre l'atac contra Ucraïna

28.02.2022

L'assoliment de viure en societats en les quals impere la pau no és possible a través d'intervencions en les quals siguen utilitzades les armes. És el moment de donar solucions contundents, no violentes, el futur ha de construir-se en col·laboració i consens, no en el caos i el conflicte.

Perquè aquesta guerra injusta i mancada de legitimitat contribueix a reforçar l'autoritarisme i erosiona drets i llibertats. Estem fermament convençuts del paper que l'ONU ha d'exercir com a instrument fonamental per a regular les relacions i conflictes entre Estats. L'Organització de Nacions Unides ha de ser garant de la pau.

Afrontar el desastre humanitari, provocat pels interessos no pacifistes de poderosos, requeriria de la unitat de tots/as i una contundència ferma per a pal·liar els previsibles desastres després de la devastació bèl·lica.

En aquest moment en el qual es viuen successos tan tràgics, la immensa majoria de la societat mundial, recorda i apel·la a la seua naturalesa contrària a la guerra i partidària ferma de la solidaritat i la defensa dels drets i llibertats de tots els pobles del món. La ciutadania té molt a dir i fer perquè els nostres pobles i ciutats siguen un espai de convivència pacífica i solidària en valors d'igualtat, seguretat, llibertat i drets humans.

El treball social és un ferm defensor de la pau, de la prosperitat i de l'avanç dels pobles en igualtat i respecte.

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info