Estudie “Menors i violència de gènere”

08.10.2020

Publicat el estudi "Menors i violència de gènere". Es tracta d'un estudi de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, realitzat des de la Unitat de Psicologia Preventiva de la Universitat Complutense amb la direcció de María José Díaz-Aguado, en el qual han participat també el Ministeri d'Educació i Formació Professional, 16 Comunitats Autònomes, Ceuta i Melilla. En concret,  han participat 10.465 menors, de 14 a 18 anys, de 304 centres educatius d'Educació Secundària d'Espanya, 3.045 docents i 227 Equips Directius.

El principal objectiu del mateix és avançar en el coneixement de com és la situació de les i els menors que han viscut la violència de gènere contra les seues mares, comparant la seua situació amb la dels qui no han viscut aquesta violència. Objectiu destacat com a prioritari en el Pacte d'Estat Congrés-Senat contra la Violència de Gènere de 2017.

Conforme al que es disposa en aquest, quasi 1 de cada 4 menors (el 24,7%) ha estat exposat a alguna de les 12 situacions de violència de gènere contra la mare (**VGM). Les situacions més freqüents (un 14,3%), són les de violència psicològica: “insultar o ridiculitzar” i “fer sentir por”. El 7,1% ha tingut coneixement d'agressions físiques. En el 70% dels casos el maltractament ha sigut realitzat només pel seu pare; en el 24,6% només per un altre home i en el 5,4% pel pare i per un altre home. Tres de cada quatre menors exposats a aquesta violència han viscut també maltractament directe cap al menor per part de l'home que va maltractar a la mare.

ACCÉS Al DOCUMENT COMPLET

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info