Trobada de reconeixement a els/as treballadores socials

11.06.2020

Portem uns mesos treballant molt dur per a oferir la millor atenció possible en aquesta crisi patida com a conseqüència de la pandèmia del Covid19.
Són molts i moltes les professionals del Treball Social que han estat dia rere dia intervenint per a acompanyar a les persones que estan patint la
crisi amb major intensitat.


És el moment per a aportar mesures, consolidar drets socials i reivindicar el nostre paper.

En aquest sentit, des del Consell General del Treball Social s'està organitzant una trobada professional virtual en el seu canal de YouTube dimecres que ve 17 de juny a les 17h30 (hora peninsular) per a gaudir d'una jornada en la qual agrairem i reconeixerem públicament l'esforç i el compromís de punts i tantes treballadores socials. Serà una trobada professional que comptarà amb la presència de diferents artistes amb els quals estem tancant el programa.

Coincidint també amb la celebració de tres fites important en el desenvolupament i la consolidació de la professió i la disciplina de Treball Social al nostre país:


**       Es compleixen 20 anys de la petició de llicenciatura de Treball Social en el sistema universitari. Des de l'any 1998, conjuntament amb el Consell General de Col·legis de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials, la Conferència de Directors d'Escoles de Treball Social treballa per a aconseguir la transformació de l'actual Diplomatura en Treball Social
en Llicenciatura. Per aquest motiu, el 8 de maig de 2000 presentem, en el Consell d'Universitats la “Memòria justificativa de la sol·licitud de Llicenciatura en Treball Social”. Posteriorment, el 13 de febrer de 2002, es va aprovar per part de la Subcomissió de Ciències Socials i Jurídiques, l'elaboració d'una ponència/dictamen per a la transformació de l'actual Diplomatura en Llicenciatura (Grau) de 4 anys.


**       Es compleixen 30 anys el pròxim 19 de juny de la creació de l'àrea de coneixement de “Treball Social i Serveis Socials” per part del Consell d'Universitats, per Acord de 19 de juny, basant-se en la comprovació de l'existència d'una homogeneïtat en l'objecte de coneixement, una tradició històrica comuna i comunitats investigadores nacionals i internacionals.


**       Es compleixen 40 anys de la creació del títol universitari. El títol universitari de Treball Social va ser creat en 1980, quan el Congrés dels Diputats va aprovar la proposició no de Llei sobre."Transformació i classificació com a universitaris dels Estudis de Treball Social, creació del Títol de Diplomat en Treball Social, i transformació de les Escoles d'Assistents Socials" (Butlletí Oficial de les Corts Generals, de 28 de febrer de 1980, núm. 161-II). Posteriorment, en 1981, el Govern va aprovar per Reial decret 1850/1981 de 20 d'agost "La incorporació a la Universitat dels Estudis d'Assistents Socials com a Escoles Universitàries de Treball Social". En 1983, per Ordre del Ministeri d'Educació i Ciència es van establir les directrius per a l'elaboració dels plans d'estudis de les Escoles Universitàries de Treball Social. Aquestes directrius, van ser modificades en el marc del Decret 1431/1990 de 26 d'octubre en el qual es defineixen la relació de matèries troncals i les seues corresponents àrees de coneixement.

Ens agradaria que l'estructura col·legial de Treball Social estiga present aquest dia, us animem a participar de la següent manera:

**       Campaña de difusió de fotografies en xarxes socials: al costat d'aquest butlletí us adjuntem el disseny del cartell de la trobada professional en bona resolució, ens agradaria que tant les persones dels Col·legis com els i les col·legiades s'animaren a pujar fotos fins al dia 17 de juny a les xarxes socials amb el cartell imprès i utilitzant l'etiqueta
#TrabajoSocialResponsable #GraciasTrabajoSocial amb la idea d'arribar al major nombre possible de persones. Des del Consell General compartirem les imatges que acompanyen aqueixes etiquetes.

Animar-vos a participar!

Us anirem informant de totes les novetats perquè aquesta trobada
professional siga un acte conjunt de l'estructura col·legial de Treball
Social.


Mereixem com a professió i disciplina reconèixer-nos al costat de professionals,
Col·legis i amics/as.

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...Compartir en Facebook Compartir en Twitter Compartir en Linkedin

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info