Recomanacions del Consell General del Treball Social davant la situació sanitària del COVID-19COVID19

12.03.2020

Compartim amb vosaltres/as les recomanacions fetes pel Consell General de Treball Social , a les quals ens sumem.

La professió de Treball Social està present en diferents àmbits d'actuació (salut, serveis socials, educació, justícia, penitenciàries, tercer sector, addiccions..) espais on la població en situació de certa vulnerabilitat (persones majors, persones amb dependència, discapacitat o amb malalties cròniques) han de ser ateses i tractades diàriament. Davant aquesta situació d'emergència volem fer algunes recomanacions o propostes o observacions, per al suport a tots i totes les professionals i que redunde en el bon fer cap a la ciutadania. Finalitzant amb una trucada d'atenció a l'àmbit polític sobre les possibles propostes a plantejar davant la pandèmia global (definida ja per la OMS), que avui dia assota al nostre país.
La pandèmia de **COVID-19 ha mostrat una alta capacitat de propagació en els centres sanitaris i en determinats recursos residencials. Està contrastat que les mesures preventives i d'aïllament són eficaços per a evitar la disseminació del virus i el contagi massiu. Els i les professionals de Treball Social han de conèixer les mesures preventives, les formes de contagi, així com la manera d'actuar davant la sospita de malaltia i els seus símptomes. Hem de posar a la disposició de totes les persones que atenem la informació i els recursos de què disposem per a ajudar i mitigar aquest episodi de pandèmia. Davant aquesta emergència sanitària els i les treballadors socials tenen un paper fonamental com professionals de l'atenció i la intervenció social.

Igualment incloem demandes que ja estem remetent al Govern per a instaurar mesures de caràcter social per a reforçar l'atenció.

Consulta el document complet ací.

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info