DIA MUNDIAL DEL TREBALL SOCIAL 2024

22.02.2024

El dia 19 de març de 2024 es commemora el Dia Mundial de el Treball Social sota el lema “Bon Viure: Futur compartit per a un canvi transformador”.

El lema d'enguany té les seues arrels en la Agenda Global i emfatitza el paper transformador que exerceixen les treballadores socials a l'hora d'impulsar el canvi i la necessitat que les treballadors socials adopten enfocaments innovadors, liderats per la comunitat, que es basen en la saviesa de la comunitat i la coexistència harmoniosa amb la naturalesa. El nostre món enfronta crisi multifacéticas, que van des de conflictes violents, degradació ambiental, pobresa persistent i disparitats polítiques, que impliquen desafiaments i aspiracions contemporànies en la intervenció de les treballadores socials. Un element central d'aquest canvi transformador és el principi del “Bon Viure”, que emfatitza que el vertader benestar es pot aconseguir quan les comunitats viuen en harmonia amb la naturalesa, esforçant-se col·lectivament per aconseguir un desenvolupament equilibrat. Aquesta filosofia indígena subratlla la importància de la interconnectivitat, la reciprocitat, la correspondència i la complementarietat en les relacions humanes i el nostre vincle amb la naturalesa. El nostre objectiu és defensar aquest principi, fomentant un món ecosocial que es nodreix de la inclusió, el respecte, l'enteniment mutu i la defensa dels drets humans. 

Com en anys anteriors des del Col·legi Oficial durem a terme diferents activitats ajuste a aquest dia tan assenyalat per a la professió:

Acte organitzat juntament amb el dpto. de Treball Social i SS.SS. de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UA.

L'acte acadèmic que tindrà lloc el dia 13 de març en la Sala d'actes de l'Aulari II de la Universitat d'Alacant, organitzat pel Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i el Col·legi Oficial. L'acte està dirigit a professionals, alumnat, professorat i públic en general.

Podeu consultar el programa ací.

Homenatge i reconeixement a la professional de major col·legiació d'Alacant.

Igual que en anys anteriors, ens sumem a la iniciativa llançada pel Consell General del Treball Social de reconeixement i homenatge a aquelles/us professionals col·legiats/as que més temps porten contribuint a la professió i formant part de la nostra estructura professional.

Per això, us convoquem el dia 14 de març en la seu col·legial a les 18:00h per a participar en l'acte d'homenatge i compartir una vesprada per a la trobada i celebració de la nostra professió.  

Es prega confirmar assistència: https://forms.gle/4jmpfuj8KjktSHq47

A més, celebrarem una JORNADA DE PORTES OBERTES en la qual es convida a els ALUMNES DE QUART CURS de Grau de Treball Social a visitar la nostra seu i a conèixer els serveis i instal·lacions del col·legi, així com la importància de la col·legiació. A la qual està convidada tota la colegiatura per a conèixer la seu col·legial si encara no ho han fet.

Esperem que ens pugueu acompanyar en les diferents celebracions.

 

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info