Ningú sense energia

19.02.2024

El Consell General del Treball Social, en representació de la professió, s'uneix a les més de 40 organitzacions que reclamen al Govern la prohibició permanent de talls de subministraments a persones en situació de vulnerabilitat.

Les organitzacions signants denuncien que les mesures de protecció del Govern a les persones vulnerables tenen un caràcter temporal i reclamen un marc legal estable “que avanç en el Dret a l'Energia”. També assenyalen que l'Estratègia Nacional Contra la Pobresa Energètica (2019-2024) només s'ha implementat parcialment i reclamen quatre mesures urgents, a implementar aquest any 2024 i tres mesures a mitjà termini. Les mesures urgents reclamades són:

1. Que es garantisca l'accés als subministraments bàsics com a dret, prohibint el tall de subministraments per impagament, sense aplicar el principi de precaució que ja funciona a Catalunya.
2. Ampliació i automatització de la concessió del bo social, i creació d'una tarifa social accessible.
3. Canviar la regulació perquè les comercialitzadores d'energia que ho sol·liciten puguen oferir el bo social.
4. Creació d'una taula de treball amb aquestes entitats per a l'elaboració de la futura Estratègia Nacional contra la Pobresa Energètica (2024-2029).

A més, se sol·licita al Govern que intervinga en el cas de la Canyada Real, on porten sense subministrament elèctric des de fa més de tres anys, i que garantisca l'accés a l'energia a la seua població.

Mes informació

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info