COMUNICAT SOBRE DECRET DE TIPOLOGIES

20.07.2023

Durant els últims anys el Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant, amb el suport de grups d'experts formats per persones col·legiades i juntament amb els col·legis de treball social de Castelló i València, ha treballat intensament analitzant i realitzant aportacions a la diferent legislació que ha anat generant el Consell en matèria social, especialment en serveis socials. Dins d'aquest treball, cal destacar, el realitzat entorn del decret pel qual es regulen la tipologia i el funcionament dels centres, serveis i programes de serveis socials i la seua ordenació dins de l'estructura funcional, territorial i competencial del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

Després d'aquest treball de col·laboració, que ha inclòs reunions tècniques de treball, així com al més alt nivell amb responsables directes, el resultat final amb l'aprovació del decret ha inclòs algunes de les nostres propostes, encara que unes altres no s'han incorporat en el text final.

Des del Col·legi Oficial es considera que era necessari revisar i reorganitzar el sistema de serveis socials, i que aquest decret suposa un avanç en política social en la nostra Comunitat. El repte era important, ja que el decret pretén aglutinar tots els recursos en matèria de Serveis Socials en una única norma.

La valoració global que fa el Col·legi del decret és positiva, encara que es continua mantenint que els professionals no som intercanviables i que la nostra professió continua estant infrarepresentada, sent un pilar fonamental del sistema. Per això, i altres detalls amb els quals no s'està totalment d'acord, des del Col·legi se celebra l'aprovació del mateix però esperant que sorgisquen noves vies per a continuar avançant en la consolidació i millora del sistema.

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info