8 de març: Dia Internacional de la Dona.

08.03.2023

El lema d'aquest any del Dia Internacional de la Dona 2023 és “Per un món digital i inclusiu: innovació i tecnologia per a la igualtat de gènere”.

Hem començat aquest 8 de març rebent la visita de la Vicepresidenta i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas Calfant motors!!

 

 

Ens sumem al missatge del Consell General del Treball Social que posa de manifest que des del Treball Social continuem reivindicant la igualtat en tots els àmbits. Sabem que l'accés a les TIC afavoreix la connectivitat entre les persones, l'accés a la informació i la millora dels objectius en l'àmbit laboral i relacional. No obstant això, la realitat és que hi ha una desigualtat d'accés a internet que afecta les dones en el món i constitueix una bretxa de gènere que precipita a les dones a l'exclusió social, a la pobresa i a la vulnerabilitat social. Provoca incomunicació, aïllament social, dificultant l'accés a l'ocupació de qualitat, al coneixement i a la formació associats a les nombroses ofertes formatives digitals que s'han estès i implementat en el món. Aquestes situacions ens porten al diagnòstic social, a través del qual es pot identificar l'existència d'un mal social cap a les dones, que els dificulta el progrés social, econòmic, laboral i formatiu. El treball social identifica la desigualtat com una injustícia social que ha de ser abordada i corregida per part dels estats promovent polítiques de justícia i igualtat, garantint l'accés als recursos digitals fonamentals per al desenvolupament social i vital de les dones. Reivindiquem trencar amb la bretxa digital que vulnerabiliza a les dones perquè per a trencar amb la situació assenyalada per Letty Cottin “Oprimits els homes és una tragèdia. Oprimides les dones és tradició”.

Podeu accedir al manifest íntegrament a través ací.

 

 

 

PARTICIPA!!

Un any més tornem a participar com a membres de la Plataforma Feminista d'Alacant en l'organització de la Manifestació del 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona, i ens agradaria que ens acompanyàreu de manera que el nostre col·lectiu professional es visibilitzara en aquest dia tan assenyalat.



Us proposem trobar-nos a les 18,30h a la porta del Col·legi (C/Pintor Murillo 27-29) per a anar cap a la capçalera de la manifestació. Si vols acompanyar-nos indica'ns-ho a través d'aquest formulari perquè comptem amb tu: 

https://forms.gle/iLHysUigNj1WKBxp7

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info