EXPERTO EN ACOMPAÑAMIENTO, DISEÑO DE ITINERARIOS PARA LA INSERCIÓN LABORAL

Inici del curs: 16 de setembre 2024

Finalització del curs: 10 de gener 2025

Núm. d'hores lectives:250h ( 246 hores + 2 sessions de treball de 2 hores de duració )

Modalitat: Formació e-learning

 

Tipus de Plataforma:

Formació e-learning es realitzarà a través de la plataforma Moodle del COTSA.

SEMINARIS WEB es realitzaran a través de la plataforma MEET dels professors. 

 

DIRIGIT A:

El curs va dirigit a Treballadors i Treballadores Socials col·legiat/as. Tindran prioritat els professionals col·legiats/as en el COTSA.

 

 General:

Qualificar i competenciar a els/as treballadors/as socials en actiu, així com als titulats/as i graduats/as en Treball Social per al desenvolupament d'accions d'orientació i promoció per a l'ocupació i la inserció laboral a través del desenvolupament d'itineraris, que els permeta exercir llocs i posicions tècniques en programes dirigits a la promoció de l'ocupació i inserció laboral.

 

Específics:

1.- Els alumnes/as coneixeran els conceptes i metodologia d'intervenció específica en l'àmbit i desenvolupament de l'orientació per a l'ocupació.

2.- Els alumnes/as adquiriran els coneixements sobre els sistemes de gestió de la informació i els recursos sobre promoció d'ocupació adequats a les demandes i necessitats dels beneficiaris dels programes de promoció d'ocupació.

3.- Els alumnes/as coneixeran els requeriments i especificacions de la intervenció en orientació per a l'ocupació amb diferents col·lectius potencialment beneficiaris dels programes d'ocupació.

4.- Els alumnes/as identificaran i sabran aplicar tècniques d'intervenció en orientació per a l'ocupació, d'acord amb les necessitats i demandes específiques de cadascun dels beneficiaris dels programes de promoció d'ocupació.

5.- Els alumnes/as coneixeran el context del mercat de treball actual, així com les fonts perquè en prengueu coneixement, així com les variacions dels sistemes d'accés a l'ocupació.

6.- Els alumnes/as adquiriran els fonaments de cara a dissenyar, organitzar i gestionar un programa de promoció d'ocupació.

 

 

ÍNDEX DE CONTINGUTS

 

TEMA 1. Aproximació al concepte i metodologia de l'orientació per a l'ocupació. Diferents models d'intervenció; Orientació per a l'ocupació, *coaching de carrera i professional i personal brànding.

TEMA 2: El procés d'orientació per a l'ocupació. Variables i factors d'intervenció.

TEMA 3: El mercat de treball. Concepte i fonts d'anàlisis. Criteris de segmentació del mercat de treball. Prospectiva i tendències.

TEMA 4: El perfil de l'orientador/a per a l'ocupació i la inserció. Identificació de coneixements i competències clau per a un acompliment professional basat en l'excel·lència.

TEMA 5: Legislació laboral bàsica i fórmules d'ocupació: Estatut dels treballadors, convenis col·lectius i tipologia bàsica dels contractes laborals. Treball per compte propi (l'autoocupació), treball per compte d'altri. Ocupació pública i ocupació privada.

TEMA 6: Les polítiques d'ocupació generalistes; Polítiques actives i polítiques passives d'ocupació. Identificació de programes de promoció d'ocupació.

TEMA 7: La gestió de la informació en la promoció d'ocupació focalitzada cap a l'Orientació. Recursos i fonts: Els mitjans socials, els blogs, les fonts d'informació offline….

TEMA 8: El diagnòstic ocupacional. Què passa perquè esta persona es trobe en desocupació, o es trobe en precarietat laboral?

TEMA 9: La intervenció en orientació per a l'ocupació amb col·lectius específics; Diversitat funcional, joves, dona i persones privades de llibertat.

TEMA 10: La definició de l'objectiu professional/visió professional. Tècniques de disseny i eines de definició. Presa de decisions.

TEMA 11: La motivació per a l'ocupació. Tècniques d'activació. Acostament al concepte de procrastinació en la cerca d'ocupació.

TEMA 12: Sistemes i tècniques de cerca d'ocupació: Els models tradicionals, els portals d'ocupació i xarxes socials; el posicionament professional.

TEMA 13: L'avaluació de la intervenció en l'Orientació per a l'Ocupació, l'evolució del procés orientador. L'avaluació de l'estructura i context des del qual es desenvolupa l'orientació per a l'ocupació.

TEMA 14: Disseny i organització d'un programa d'orientació o promoció d'ocupació.

 

MODALITAT. METODOLOGIA. TEMPORALITZACIÓ

La metodologia de formació serà en línia, amb el desenvolupament de seminaris web a través de la plataforma *MEET d'Institut *VATEA S.L. Es desenvoluparan 2 sessions de treball de 2 hores de duració. Cadascuna de les sessions s'abordarà els següents continguts:

SESIÓ 1

Concepte d'orientació per a l'ocupació.

Funcions i objectius de l'orientació per a l'ocupació i la inserció.

Procés d'orientació per a l'ocupació.

La metodologia de formació es basarà en exposicions teòriques, així com debats i dialogue obert de preguntes amb els/as alumnes/as.

 

SESIÓ 2

Tècniques conversacionals aplicades als processos d'acompanyament i orientació laboral.

La metodologia formació a distància (en línia) es basarà en el treball de la plataforma de formació a distància *Moodle. El col·legi generarà l'espai en la seua plataforma de formació per a albergar el curs i matricularà als alumnes, sent els docents els qui estructuraran i gestionaran el mateix.

 

AVALUACIÓ

L'avaluació es durà a terme a través de 14 qüestionaris d'avaluació, un per tema, de deu preguntes cadascun d'ells, en tipologia de preguntes;

Vertader/fals.

Selecció de resposta correcta e un blegue.

Per a obtindre la qualificació d'apte serà necessari tindre contestades correctament un 80% de les preguntes, és a dir 8 de 10.

Per a obtindre la qualificació d'apte/a en el curs serà necessari tindre tots els qüestionaris amb qualificació d'apte.

 

CALENDARI

 

El calendari del curs es desenvoluparà en un període de 16 setmanes de duració.

Núm. Hores: 250

Formació en línia: 246

Seminaris web: 4 hores

 

DATES DE REALITZACIÓ.

 Data d'inici: 16 de setembre 2024, dilluns.

Data de finalització: 10 de gener de 2025, divendres.

 

Les dates de la realització de les seminari web serien; dijous 3 d'octubre i dijous 14 de novembre en horari de 16.30 a 18.30. 

 

PROFESSORAT:

  Juan E. Monsalve Serrano

 

SOCI DIRECTOR INSTITUT VATEA DE SUPERVISIO YCOACHING SOCIAL. Disseny i implementació de programes de desenvolupament directiu, professional i personal, així com l'acompanyament a emprenedors. Accions formatives en les següents àrees i temàtiques: Coaching aplicat a l'orientació per a l'ocupació, desenvolupament i gestió del talent, intel·ligència emocional i accions motivadores d'equip i organitzacions, lideratge i desenvolupament de capacitats emprenedores

 

CERTIFICACIÓ

El COTS d'Alacant expedirà títol acreditatiu de la formació a l'alumnat considerat apte, el qual es remetrà per correu electrònic en format pdf i amb codi de validació.

 

MATRÍCULA:

Nota:

Les persones col·legiades en altres Col·legis Professionals de Treball Social , tindran dret al preu del curs establit en l'opció " col·legiat/a en actiu", sempre que adjunten justificant del seu col·legi de referència de trobar-se al corrent de quotes.

 

Col·legiat/a en actiu:  210€

OPCIÓ A--DESCOMPTE DEL 50%:105€

a.- Col·legiat/a en desocupació que no perceben prestació per desocupació.

b.- Col·legiat/a en desocupació que perceben una prestació per desocupació igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment.

c.- Col·legiat/a en actiu que perceben un salari igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment .

 

OPCIÓ B--DESCOMPTE DEL 25%:157€

1-Per a col·legiats/as en actiu que perceben un salari entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment.

2- Per a col·legiats/as en desocupació que perceben una prestació per desocupació entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment .

 

 

PERÍODE DE MATRÍCULA: El formulari de matrícula s'obrirà el 24 de juliol a les 17h fins que es cobrisquen les places.

 

COM EM MATRICULE:

Una vegada s'òbriga el formulari de matrícula hauràs d'emplenar-lo,  enviar-lo i esperar que, a través del correu electrònic des de l'àrea de formació, se't confirme que comptes amb plaça i se't faciliten les instruccions per a fer el pagament. 

 

FORMULARI DE MATRÍCULA (El formulari de matrícula s'obrirà el 24 de juliol a les 17h)

 

Per a contactar amb l'àrea de formació:

 Correu: formacion@cotsalacant.es

Telèfon i WhatsApp: 609589873.

 Seguix el canal de Novetats Formació COTSA en WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029vamxvme6rgjajdnitz0s

 

Normes de devolució de cursos anul·lats pels inscrits:

Fins a quatre dies abans, devolució íntegra de l'import del curs.

Després del quart dia fins al mateix dia del curs se'ls retornarà el 30% de l'import d'este.

Només s'acceptaran devolucions per malaltia o treball degudament justificats o defunció familiar. 

  

NORMES GENERALS RELACIONADES AMB FORMACIÓ

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info