EL COTSA OBRI EL REGISTRE DE PROFESSIONALS EN EXERCICI LLIURE DE LA PROFESSIÓ

15.12.2023

El COTSA obri de nou  el registre de professionals en exercici lliure.  donar-se d'alta en el registre les persones col·legiades que acrediten els requisits exigits. Els terminis per a presentar les sol·licituds s'establiran quan s'inicie el tràmit d'actualització. Aquests terminis s'obrin tant per a noves persones com per a aquelles persones que ja estan inscrites, les quals hauran d'enviar la documentació d'actualització.

La finalitat del registre de professionals del treball social en l'exercici lliure és la de difondre informació sobre col·legiats/as en exercici lliure de la professió, posant a la disposició d'entitats públiques i privades, associacions, fundacions, professionals d'altres disciplines i ciutadans en general, un llistat actualitzat de professionals i/o empreses de treball social.

Per a això, el Col·legi facilitarà a través del seu web un llistat de professionals col·legiats/as en exercici lliure de la professió per a la seua consulta i contacte.

El registre s'emmarca com un servei del Col·legi pel que la pertinença al mateix serà gratuïta i exclusiva per a col·legiats/as.

El registre  s'actualitzarà de manera trimestral i es publicarà en la pàgina web del col·legi perquè qualsevol persona, empresa, associació o entitat puga contractar serveis, sent el/la client qui decideix al fet que professional desitja contractar.

El Col·legi no intervindrà en cap procés de selecció del professional que es requerisca, sent la seua funció l'informar i posar a la disposició de qualsevol entitat i/o persona el present registre, així com vetlar per una correcta praxi i ètica professional.

 
Terminis:

Podran donar-se d'alta en el registre les persones col·legiades que acrediten els requisits exigits. Els terminis per a presentar les sol·licituds s'establiran quan s'inicie el tràmit d'actualització. Aquests terminis s'obrin tant per a noves persones com per a aquelles persones que ja estan inscrites, les quals hauran d'enviar la documentació d'actualització.

Dates de presentació de sol·licituds:


Primer trimestre: de l'1 al 20 de gener de l'any en curs.

Segon trimestre: de l'1 al 20 d'abril de l'any en curs.

Tercer trimestre: de l'1 al 20 de juliol de l'any en curs.

Quart trimestre: de l'1 al 20 d'octubre de l'any en curs.

 

Llistat Provisional: El llistat provisional amb les sol·licituds admeses i rebutjades s'enviaran a les persones interessades per email en un termini de 3 dies des de la finalització del termini de cada trimestre.

Al·legacions: s'obrirà un termini de tres dies hàbils a partir del dia de l'enviament de la notificació.

Llistat definitiu: es penjarà en la web com a màxim una setmana després del tancament de la convocatòria. Aquest llistat haurà de contindre de cada professional:

Nom complet
Núm. de col·legiat/a domicili
 social
Contacte: pàgina web i correu electrònic.
Especialitat o àmbit d'actuació.
Breu referència curricular
El llistat estarà a la disposició de qualsevol persona que desitge recaptar els serveis de professionals en exercici lliure perquè siga el client qui decidisca el professional a contractar.

En la sol·licitud d'adhesió al registre, l'interessat haurà de comprometre's a complir amb les obligacions tributàries amb la seguretat social abans de l'inici de l'exercici de qualsevol activitat provinent del Registre de Professionals en l'Exercici lliure. Així mateix donarà el seu consentiment perquè les seues dades siguen publicades en la web i xarxes socials del Col·legi.

El Col·legi es reserva el dret de sol·licitar la documentació que acredite que compleix amb els requisits exigits en qualsevol moment del procés. 

Requisits:

Els professionals del Treball Social que exercisquen la professió lliurement hauran d'emplenar el formulari corresponent, completant la informació requerida i complir els següents requisits:

Pertinença i incorporació al Col·legi: estar donats d'alta en aquest col·legi i al corrent de les seues obligacions econòmiques inherents a la condició de persona col·legiada.
Estar en possessió de la corresponent titulació
Estar donada/o d'alta en IAE i Seguretat Social
Estar en actiu i al corrent de les obligacions tributàries (Quotes d'Autònom/a) i amb la Seguretat Social
Tindre una assegurança de Responsabilitat Civil
Compromís de comunicar al Col·legi els contactes establits a través del registre i els resultats d'aquests.
Compromís de comunicar al Col·legi mitjançant instància general, les modificacions de dades personals i professionals que es donaren al llarg de l'any i abans que siga actualitzat el registre.
No estar incurs en incompatibilitat legal o deontològica; no trobar-se complint sanció col·legial, ni cap altra que comporte inhabilitació per a l'exercici professional
* Accediran al llistat aquelles persones col·legiades que establisquen un compromís exprés de complir aquestes obligacions abans de l'inici l'exercici de la seua activitat.

 

Especialitats:

La persona col·legiada que sol·licite la seua adhesió al registre haurà de seleccionar una o més especialitats on s'engloba el seu treball com a professional de l'Exercici Lliure:

Servei de Treball Social per a:
Empreses
Mútues col·laboradores amb la Seguretat Social
Companyies asseguradores
Consultoria i/o assessoria tècnica per a entitats públiques, privades i particulars
Formació
Informes Socials
Assessorament/intervenció social a clients/as individuals
Igualtat de Gènere
Majors
Famílies, menors i joves
Dictamen Pericial Social
Altres (especificar)


Baixa

Causarà baixa en el mateix aquella persona física o jurídica que incomplisca els requisits establits, cause baixa com a col·legiat/a, sol·licite la baixa del registre per canvi en la seua condició laboral, no actualitze les seues dades trimestralment o compte amb un procediment penal o expedient disciplinari, en cas que hi haja suspensió cautelar de funcions.

Les sol·licituds de baixa en la llista deuran  de ser notificades per escrit al col·legi a través del formulari d'instància general.

El formulari d'inscripció per a els/as col·legiats/as s'obrirà de l'1 al 20 els mesos de gener, abril, juny i octubre de cada any i es podrà accedir a ell a través de l'apartat "altres tràmits" de l'àrea restringida de la web punxant en el següent enllaç FORMULARI 

En l'apartat " serveis al ciutadà" de la web es penjarà posteriorment el llistat de professionals actualitzat per a la seua consulta pública.

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info