CURS DE PREPARACIÓ D'OPOSICIONS TEMARI GENERAL

27.11.2018

Inici del curs: 9-1-2019
Finalització del curs: 12-6-2019
Núm. d'hores lectives: 84
Distribució: Classes setmanals , dimecres de 16.15  a 20.15 h   
Modalitat: Presencial.
Lloc: Sede Col·legi C/ General Elizaicin 9, entl. Alacant.
Nº de plazas: 30.

PROFESSOR:

Pedro J. Garcia Bevià. Llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i de l'Administració. Funcionari de carrera de la Generalitat Valenciana, professor associat en l'Àrea de Dret Administratiu del Departament d'Estudis jurídics de l'Estat de la Universitat d'Alacant i professor col·laborador de l'IVAP i del EVES.


METODOLOGIA

Curs compost per classes de quatre hores de durada cada sessió, amb un descans en la meitat de 20-30 minuts.

Les classes compaginen la teoria i les pràctiques (test i supòsits pràctics). L'última hora serà sempre pràctica.



OBJECTIUS DE L'ACCIÓ FORMATIVA 

Preparació a els/as alumnes/as de la part general que se'ls presentarà en qualsevol procés selectiu (oposició) de les Administracions Públiques a places convocades per a Treballadors socials (Cos superior de gestió en acció social).


CONTINGUTS:

I. DRET CONSTITUCIONAL I ORGANITZACIÓ ADMINISTRATIVA  (4 sessions)

1. La Constitució Espanyola de 1978. Característiques, estructura i reforma. Els principis constitucionals. Els drets fonamentals i les llibertats públiques. Garantia i suspensió.

2. La Corona: La seua regulació en la Constitució espanyola. Les Corts Generals. Les Càmeres: composició, organització i funcions. Especialment la funció legislativa. El Govern i l'Administració Pública: regulació constitucional. Relacions entre el Govern i les Corts Generals. El Poder Judicial. La regulació constitucional de la justícia. El Consell General del Poder Judicial. Composició i funcions. El Tribunal Constitucional. Naturalesa, composició i competències.

 3. L'organització territorial de l'Estat. L'Administració Local. Les Comunitats Autònomes.


II. DRET AUTONÒMIC (5 sessions)

1. L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana. Qüestions Generals.

2. Institucions de la Generalitat Valenciana: Les Corts, el President o Presidenta de la Generalitat, el Consell. Relacions entre el Consell i les Corts. Altres institucions consultives i de control.

3. Govern i Administració. Els consellers o conselleres. Estatut Personal. L'Administració Pública de la Generalitat. Organització, competència i estructura. Organització territorial de les conselleries. L'Administració institucional de la Generalitat. Responsabilitat dels membres del Consell i de l'Administració Pública de la Generalitat.

4. La llei 1/2015, de 6 de febrer de la Generalitat, d'Hisenda Pública, del Sector Instrumental i de Subvencions: àmbit d'aplicació i hisenda pública de la Generalitat. Els pressupostos de la Generalitat.


III. DRET ADMINISTRATIU (6 sessions)

1. L'Acte administratiu. Concepte    i    caràcters.    Classes    de    actes    administratius. Elements subjectius, objectius i formals.

2. El    silenci    administratiu.    Dinàmica    de el    acte    administratiu:    eficàcia    i    efectes. Suspensió i extinció de l'acte administratiu.

3. Validesa i invalidesa: teoria de les nul·litats en el Dret administratiu i suposats de nul·litat, anul·labilitat i irregularitats no invalidants.

4. El Procediment administratiu. Noció, naturalesa i caràcters. Regulació i principis generals del procediment administratiu comú. El procediment administratiu electrònic: principals característiques i singularitats.

5. Interessats en el procediment administratiu: la posició jurídica de l'administrat i de les seues situacions jurídiques. Estructura i desenvolupament del procediment: requisits generals i fases: iniciació, instrucció i terminació.

6. El procediment de revisió d'ofici. Revisió per motius de nul·litat de ple dret. Revisió per anul·labilitat: declaració de lesivitat i autoimpugnación. La revocació dels actes administratius. La rectificació.

7 Els recursos a instàncies de part: el recurs d'alçada, el recurs de reposició, el recurs extraordinari de revisió. Altres reclamacions prèvies a la via judicial.


IV. OCUPACIÓ PÚBLICA (5 sessions)

Introducció. Constitució i Estatut d'Autonomia. Normativa vigent.
Objecte, principis i àmbit d'aplicació de la Llei 10/2010, de 9 de juliol, d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana (**LFPV).
Personal al servei de les Administracions Públiques. Concepte i classes.
Estructuració de l'ocupació pública. Ordenació dels llocs de treball.
Adquisició de la condició de funcionari de carrera. Selecció de personal. Perduda de la condició de funcionari de carrera.
Provisió de llocs de treball. Sistemes ordinaris i altres sistemes de provisió de llocs de treball.
Situacions administratives.
Drets i deures dels empleats públics. La Llei d'incompatibilitats.


V. IGUALTAT (1 sessió)

Anàlisi de les normes vigents. Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes. Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere. Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, per a la igualtat de dones i homes.



COST DEL CURS:

Col·legiat/a en actiu: 420€

OPCIÓ A--DESCOMPTE DEL 50%::   210€


a.- Col·legiat o precolegiat en desocupació que no perceben prestació per desocupació.

B.- Col·legiat o precolegiat en desocupació que perceben una prestació per desocupació igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment.

c.- Col·legiat o precolegiat en actiu que perceben un salari igual o menor que el subsidi per desocupació vigent a cada moment.



OPCIÓ B--DESCOMPTE DEL 25%:  315€

1-Per a col·legiats o precolegiatss en actiu que perceben un salari entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment.

2- Per a col·legiats o precolegiats en desocupació que perceben una prestació per desocupació entre la quantia del subsidi per desocupació vigent a cada moment i el salari mínim interprofessional vigent a cada moment.


No col·legiat: 485€



PERÍODE DE MATRÍCULA: De el 27 de novembre al 18 de Desembre o al moment en què es cobrisquen les places.

com em matricule?

1.Per a poder matricular-te hauràs d'emplenar el següent QÜESTIONARI DE PREINSCRIPCIÓ 

2. Una vegada que revisem la teua sol·licitud ,  t'enviarem un email comunicant-te  si tens plaça  o estàs en llista d'espera.

3. Si et confirmem que comptes amb plaça hauràs de formalitzar la matrícula seguint les instruccions que et facilitarem  per email.

Per a qualsevol consulta sobre la formació hauràs de dirigir-te al correu: gestionalicante@cgtrabajosocial.com o al telèfon 965214763 en els següents horaris:

Dimarts de 10,00h a 14,00h i de 17,00h a 20,30h.

Dimecres de 10,00h a 14,00h i de 17,00h a 20,30h.

Dijous de 17,00h a 20,00h. 

 

 

Beques:

Ja que les persones en desocupació i ocupació precària poden optar als descomptes del 50 i 25% del preu, el col·legi sortejarà entre els col·legiats/as en actiu matriculats que hagen abonat el total de  la matrícula abans de l'inici del curs 3 beques del 25% de descompte..



Prioritat d'inscripció:

1r Col·legiats/as en el Col·legi d'Alacant al corrent de quotes.

2º Precolegiados/as en el Col·legi d'Alacant al corrent de quotes.

3º Col·legiats en altres col·legis professionals de treball social.

4º No col·legiats/as.



 Normes de devolució de cursos anul·lats pels inscrits:

Fins a quatre dies abans, devolució íntegra de l'import del curs.

Després del quart dia fins al mateix dia del curs se'ls retornarà el 30% de l'import d'aquest.

Només s'acceptaran devolucions per malaltia o treball degudament justificats o defunció familiar. 

   
El Col·legi facilitarà el pagament en dues vegades, per a aquells/as que així ho sol·liciten, realitzant-se per part de l'alumne un primer pagament del 50% a la formalització de la matrícula i un 50% a l'abril de 2019. Els col·legiats en actiu que opten per aquesta opció no podran accedir al sorteig de beques.


SOL·LICITUD PAGAMENT FRACCIONAT 

 

 

Logo de Sempre Teua - la teua llengua
Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
Logo de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport

Compartir en...

© Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

Aquesta web utilitza cookies…+info